Звездите на Метро 2014


“За всеки, който разкрива човешкия облик на бизнеса”

Кампанията “Звездите на МЕТРО”, осъществена в периода април-юли 2014 г., е насочена към независими предприемачи или собственици на малък или среден бизнес в България, които осъществяват социално отговорни проекти. Веригата за търговия на едро МЕТРО Кеш енд Кери България отличи “звездата” на малкия и среден бизнес в страната и връчи голямата награда на кампанията на стойност 20 000 лв.

Със свои истории в кампанията се включиха над 70 предприемачи от различни населени места на България. Всяка една от включилите се вдъхновяващи инициативи имаше собствена подстраница на www.metro.bg/stars, където потребителите можеха да разгледат подробности и снимки и да решат кои проекти да подкрепят със своя глас. Онлайн гласуването определи десет проекта, които достигнаха до финалния кръг на кампанията. Освен десетте финалисти, избрани от публиката, във финалното гласуване беше включена и една допълнителна история, която журито определи за “вдъхновяваща”.

Победителят в „Звездите на МЕТРО“ 2014 беше избран от експертно жури с представители на бизнеса и медиите. Историята „Да си различен е привилегия голяма“ разказана от Антон Димов, управител на „Счетоводство.БГ“ ООД, спечели голямата награда от 20 000 лева, която дари в помощ на децата аутисти.

Усилията, енергията и ентусиазмът, които независимите предприемачи влагат в ежедневната си работа, са това, което вдъхновява МЕТРО да бъде техен партньор и да работи в тяхна подкрепа. PRoPR Агенция подкрепя тези идеи на световния бранд и затова прие осъществяването на кампанията и като своя кауза. В нея най-важни бяха разказаните от участниците истории, което пък е нашата основна страст.

Агенция отговаряше за разпознаваемостта на кампанията на национално и местно ниво с цел увеличаване на броя на участниците, избирайки възможно най-индивидуален подход за комуникация за всеки от регионите. Част от работата на PRoPR беше бюджетиране и планиране на публикации в регионални и национални медии и консултиране на позиционирането на кампанията в социалните медии.

Още за Звездите на Метро 2014