Седмичните винетки най-търсени преди и по време на празниците


От началото на годината са продадени 2.6 млн. винетни стикера

browse_200_3088Седмичните винетки за леки автомобили са били най-търсени от шофьорите по време на празниците, съобщават от консорциум „Разпространение на винетни стикери“, който отговаря за дистрибуцията на ценните хартийки.

В периода 24-27 май служителите на консорциума са изпълнили заявки за доставянето на над 4000 винетни стикера в пунктове в цялата страна. Две трети от заявките са били за седмични стикери за леки автомобили. От началото на годината са продадени общо близо 2.6 млн. стикера.

“Всички близо 3400 пункта за разпространение на винетки в страната бяха заредени със стикери преди почивните дни и бяха в пълна готовност да посрещнат увеличения трафик на автомобили и нуждата от винетки”, каза Кирил Димитров, управител на РВС. „Благодарим на всички наши партньори, които подадоха навреме заявките си преди празничния уикенд, за да можем да заредим със стикери всички пунктове и шофьорите да могат да пътуват спокойно“, допълни той.

Увеличение от 5% спрямо миналата година има в закупуването на дневни винетки за тежкотоварни автомобили от клас К1 и К2. От началото на 2012 г. от този вид са продадени 600 000 стикера.