Българският отбор Monstribe спечели голямата награда на международния хип-хоп фестивал Groove Masters 2014 в Стара Загора


След оспорвани квалификации между 13 отбора българската група Monstribe спечели голямата награда на първия международен хип-хоп фестивал Groove Masters 2014, който се проведе между 26 и 28 септември в Стара Загора. Наградата е в размер на 1000 евро, което е един от най-големите наградни фондове, връчвани за подобен род състезания в България. На финала Monstribe победиха гръцкия отбор Mad Squad след 15-минутен батъл в Общинска спортна зала “Иван Вазов”. Третото място също остана в български отбор – Flava House, които заедно с първите два отбора получиха и плакети плакети на Groove Masters 2014, изработени от партньорите на фестивала “Пачов” ООД.

IMG_0171 В хип-хоп надпреварата се включиха групи и участници от България, Русия, Гърция, Сърбия и Т урция, а съдии на битките между отборите бяха едни от най-добрите хип-хоп танцьори в Европа – B-Boy Mad Nico, Throwdown Rockers, Швеция, B-Boy Robin от руския отбор Top 9 Crew, B-Boy Luka от Recognize Crew в Белград, B-Boy Jam Rock от Варна и българинът B-Boy Slav, който танцува в руския тийм Fresh Young.
Организатори на фестивала са AFTH CREW, Oбщина Стара Загора, Туристически информационен център.

За музиката на сцената и на съпътстващите партита ще се погрижаха DJ Woo D от Словения, DJ Goce от Македония и DJ Skill и DJ Not Eazy от България. В рамките на фестивала бъше открита и изложба на плакати от хип-хоп събития в България от IMG_9099последните 13 години.

Groove Masters е част от официалния културен календар на Стара Загора за 2014 г.

Сребърен спонсор на събитието е PIRIN Spring.
Партньори на събитието са Ekzperimental Pictures, Flava House, Forest Man Brand, Кен, печатница “Кота” и PRoPR Агенция, а медийни партньори на Groove Masters са BalkanBboy, 359 Hip-Hop, Artualno, BG Dancer, Mika Music and Lifestyle, Cultro, Etalon, Graffiti, Kafene, Kolonkata, MediaCafe, Meloman, Starozagorci, Peika, Time ART.

Повече информация за фестивала можете да намерите на groovemastersfest.com и facebook.com/GrooveMastersFest

За AFTH CREW:
Art From The Heart e група от млади хора, които са поели по пътя на хип-хопа преди 15 години. Тяхната цел е да съхранят културата в най-суровия й вид и да предадат позитивното послание, което тя носи, на всички.

За повече информация:
Стоян Димов
AFTH CREW
Е: bgperformer@gmail.com
М: +359 878 190 142

Мирена Керезова
PRoPR Агенция
Е: mirena@pr-o-pr.com
М: +359 884 507 257