Изтеглен по-рано старт на втория ден внесe интригa на Kaliakria Cup 2012


Решението на главния съдия Тодор Иванов да измести старта час по-рано и доброто време през втория състезателен ден донесоха интересна интрига за класирането на някои от класовете една гонка преди финала на Kaliakria Cup 2012.
Днес 28-те екипажа се пуснаха на дълъг морски рейс от Балчик до курортен комплекс Kaliakria Resort и обратно до морския град. Лодките стартираха в 10 ч. вместо предварително планираното в 11 ч. и благоприятният вятър им помогна да направят по-оспорвано движението по дистанцията.
Финалният ден от регатата ще бъде особено интересен в клас IRC 2 Cruisers, където само 2 точки делят първите три лодки. След второто си място днес украинската лодка Luna се доближи само на половин точка от лидера Феникс, а с победата си в дългия етап днес De Maria запази шансовете си да се бори за трофея. Изцяло дамският екипаж на Лодката на Домейн Бойар Lady Kaliakria финишира осми.
В останалите три класа лидерите след вчерашния ден затвърдиха водачеството си с победи в дългия рейс и утре ще имат комфортна преднина пред следващите ги лодки. Регатата ще приключи с една къса гонка тип „банан“ в акваторията на Балчишкия залив.
Kaliakria Cup 2012 се организира от морски клуб “Балчик” и ваканционен комплекс Kaliakria Resort. Регатата носи името на комплекса, една от най-хитовите дестинации по Северното Черноморие. Kaliakria Cup 2012 се провежда с партньорството на Домейн Бойар.

Временно класиране след втория ден на Kaliakria Cup 2012:

Клас IRC 1 – Racers
1. Petra (шкипер: Никола Дуков) – 4.5 т.
2. Xtrema (Пламен Георгиев) – 7 т.
3. Venid Yacht (Георги Михов) – 14.5 т.

Клас IRC 2 – Cruisers
1. Феникс (шкипер: Валентин Николов) – 6.5 т.
2. Luna (Юрий Ковбасюк, Украйна) – 7 т.
3. De Maria (Христо Досев) – 8.5 т.

Клас Conrad 25R Peterson
1. Меч (шкипер: Боян Костов) – 3.5 т.
2. Albireo (Венцислав Мазаров) – 7 т.
3. Алгол (Александър Милев) – 10.5 т.

Клас Rally (свободен)
1. Windwalker (шкипер: Мирослав Станев) – 3.5 т.
2. Imagine (Величко Динчев) – 7 т.
3. Сириус (Андрей Стафунски) – 10.5 т.

За организаторите:

Морски клуб “Балчик” е клуб с дългогодишни традиции в морските спортове и динамична история. Страстта към морето, спорта и истинските изживявания възраждат традицията на клуба през 2007, след като е разформирован през 90-те години.

Ваканционният комплекс Kaliakria Resort, се намира на 8 км северно от Балчик и е проектиран от известния испански архитект Густаво Клостер, известен с луксозните си проекти за вили в Коста дел Сол. В рамките на комплекса се намира най-изисканият гурме ресторант на Северното Черноморие “El Balcon del Mundo”.

За Домейн Бойар:

„Домейн Бойар Интернешънъл” вече 20 години е водещ производител и износител на български вина по света. Компанията е иноватор в маркетирането на български вина и продава успешно продукцията си на международните пазари в Европа, Азия, САЩ и Канада. Поддържането на постоянно качество и въвеждане на съвременни технологии и иновации са ключовите фактори за нейния успех.
От началото на годината досега вината на “Домейн Бойар” са спечелили близо 30 медала от най-престижните български и международни винени конкурси.