Международен хип-хоп фестивал Groove Masters 2014


PRoPR Агенция беше PR партньор на първото издание на международния хип-хоп фестивал Groove Masters, който се проведе между 26 и 28 септември 2014 г. в Стара Загора. Организатори на събитието са Oбщина Стара Загора, Туристически информационен център и AFTH CREW.

Groove Masters 2014 събра на едно място най-добрите български и европвйски брейк танцьори, музиканти и диджеи. Основното събитие на фестивала ще бяха т.нар. брейк битки, в които се включиха 13 групи от България, Русия, Гърция, Сърбия и Турция, а съдии на битките между отборите бяха едни от най-добрите хип-хоп танцьори в Европа. Те опредлиха българския отбор Monstribe за победител в батълите с награден фонд от 1000 евро, което е една от най-големите материални награди, връчвани за такива състезания в България.

Основната цел на Groove Masters е да помогне за развитието на хип-хоп културата в Стара Загора и България. В рамките на фестивала беше открита и изложба с над 40 плаката от хип-хоп събития в България от последните 13 години, подредени в хронологичен ред.

PRoPR Агенция беше отговаряше за комуникацита с медиите и медийното отразяване събитието. В резултат за фестивала има повече от 130 публикации в местни и национални печатни и онлайн издания, вестници, както и репортажи в Groove Masters в национални телевизии.

Повече информация за фестивала можете да намерите на groovemastersfest.com и facebook.com/GrooveMastersFest

 Използвани са снимки на Ралица Стоянова и Lavina X.star.ska