Експерти в областта на транспорта и логистиката обсъждат значението на секторите за растежа на икономиката


Значението на транспортния сектор за растежа на икономиката и политиките на правителството за неговото развитие са сред акцентите на първата годишна конференция “Логистика и транспорт”, която ще се проведе на 2 декември, вторник, от 9:00 ч. в София Хотел Балкан (“Шератон”). Събитието се организира от Капитал в партньорство с Volvo Group, Renault Trucks, Аuxionize, ФТС България, Карго–партнер, Геотрейдинг АД и адвокатско дружество „Точева и Мандажиева“.

Форумът, който се организира за първа година, събира представители на бизнеса, транспортни и логистични компании, спедитори, финансиращи компании, заинтересовани институции, браншови организации. Той ще бъде открит от Гроздан Караджов, председател на парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения и Димитър Савов, директор, дирекция “Национална транспортна политика” в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията с обзор на приоритетите и политиките, които предвижда правителството за развитието на бранша.

Сред темите, които ще бъдат обсъдени в рамките на дискусионните панели, са още предизвикателствата и възможностите за растеж на компаниите от секторите транспорт, спедиция и логистика, както и какви решения биха могли да предприемат компаниите за повишаване на конкурентоспособността си.

В рамките на първата годишна конференция “Логистика и транспорт” като лектори ще се включат български и международни експерти, сред които Люк ван Пут, Partner Account Manager и Търговски директор в NaviTrans, една от водещите компании за IT решения в Европа за транспортни, спедиторски и логистични компании. Той ще разкрие предизвикателствата, пред които транспортните компании са изправени от съвременната икономическа обстановка, както и визията на много бизнес лидери от сферата на транспорта и логистиката за развитието на бранша в близкото бъдеще.

Участие ще вземат още Христо Христов, президент и главен изпълнителен директор на „Дискордиа“ АД, Ивайло Пенчев, основател и управител на компаниите Walltopia, Auxionize, Extrapack, HRT, CompositeX, Quantacea, Civilia Properties, управителят на „Карго-партнер“ за България Антон Стойков, изпълнителният директор на „Интерлийз“ ЕАД от 2010 г. и съпредседател на Българската асоциация за лизинг от 2013 г. Атанас Ботев, Петер Ериксон, управляващ директор на Volvo Group Trucks за търговски клъстер България, Македония, Албания и Косово, Мортен Гамборг Нилсен, вицепрезидент, Volvo Financial Services, EMEA, и Николай Божилов, изпълнителен директор на Юнимастърс Лоджистикс, предприемач и интернет евангелист.

Допълнителна информация за конференцията може да намерите на сайта на събитието. Финалния вариант на програмата може да изтеглите тук.

Конференцията е отворена за журналисти.