Започва международният хип-хоп фестивал Groove Masters в Стара Загора


 

Най-добрите български групи и участници от 5 държави ще премерят сили на сцената на фестивала

Стартира международният хип-хоп фестивал Groove Masters 2014, който събира едни от най-добрите европейски диджеи и танцьори в града на липите. Събитието ще протече в рамките на три дни с разнообразни активности, силно международно участие и съпътстваща програма от уъркшопи, изложба и голямо хип-хоп парти. В брейк битки по време на фестивала ще премерят сили най-добрите български групи и чуждестранни отбори от 5 държави. Groove Masters цели да провокира гостите и гражданите на Стара Загора да се насладят на автентичната хип-хоп култура и да предложи алтернатива за приятно, модерно и полезно занимание за младите хора в града.

“През следващите три дни ще можете да се запознаете с нашия начин на живот и да видите истинската страна на хип-хоп средите. Ще срещнете млади и усмихнати хора, които танцуват на хубава музика, забавляват се заедно и предават тази емоция на всички наоколо.”, коментира Самуил Топалов от организаторите на фестивала AFTH Crew по време на официалната пресконференция на събитието.

Диана Атанасова, началник отдел “Култура и туризъм” в Община Стара Загора, допълва, че датата на фестивала не е избрана случайно. “В петък, 26 септември, в нашия град е “Нощ на изкуствата 2014”. Хип-хоп събитието ще допринесе за още по-колоритната атмосфера на този празник на изкуставата.”.

Началото на първия Groove Masters фестивал ще бъде поставено официално утре (26.09.2014) от 14:00 ч. с графити демонстрация на ARSEK & ERASE под моста на Регионална библиотека “Захатий Княжески“.

BBOY ROBIN -TOP 9 team -UKRAINE

BBOY ROBIN -TOP 9 team

Събитията за деня ще продължат с атрактивни брейк батъли от 16:00 часа между предварително селектирани участници. В тях няма да има победители, а танцьорите ще покажат на зрителите най-доброто от “Господарите на груувът”, за да запалят всички преди истинските битки в събота.

В 17:00 часа в петък ще започне и фристайл сесия, в която всички танцьори ще могат да се включат и да разкрият своите умения и техники, като изпитат енергията на сайфъра (кръг, в който се събират много хора и танцуват заедно).

По време на допълнителната културна програма на фестивала гостите на града ще могат да видят и изложба с над 40 плаката от хип-хоп и брейк събития в България от последните 13 години. Откриването й ще бъде в рамките на “Нощ на изкуствата 2014” от 20:00 часа на втория етаж на Регионална библиотека “Захарий Княжески”.

Организатори на Groove Masters 2014 са Oбщина Стара Загора, Туристически информационен център и AFTH CREW. Фестивалът е част от официалния културен календар на Стара Загора за 2014 г.

Сребърен спонсор на събитието е PIRIN Spring. Ekzperimental Pictures, Flava House, Forest Man Brand и PRoPR Агенция са парньори на фестивала. Медийни партньори на Groove Masters са BalkanBboy, 359 Hip-Hop, Artualno, BG Dancer, Mika Music and Lifestyle, Cultro, Etalon, Graffiti, Kafene, Kolonkata, MediaCafe, Meloman, Starozagorci, Peika, Time ART.

Повече информация за фестивала можете да намерите на www.groovemastersfest.com и www.facebook.com/GrooveMastersFest

За повече информация:
Стоян Димов
AFTH CREW
Е: bgperformer@gmail.com
М: +359 878 190 142

Мирена Керезова
PRoPR Агенция
Е: mirena@pr-o-pr.com
М: +359 884 507 257