Регатата “Poseidon-Kaliakria Cup 2014” събира ветроходци в 4-дневно състезание между България и Румъния


Ветроходната регата “Poseidon-Kaliakria Cup 2014” ще събере ветроходци от България и Румъния в 4-дневен морски маратон във водите на двете държави. Съвместната регата, която за първи път обединява българската Kaliakria Cup и румънската Poseidon, ще се проведе между 12-15 юни 2014 край Констанца и Балчик.

Румънската регата Poseidon се организира 2010 година и е първата от 5 регати, които са част Samsung Romania Cup 2014. Родната Kaliakria Cup се организира от морски клуб “Балчик” и ваканционен комплекс Kaliakria Resort и се провежда във водите на Балчишкия залив от 2008 година.

Организатори на “Poseidon-Kaliakria Cup 2014” са Black Sea Sailing Association и Clubul Nautic Român от румънска страна и Морски клуб “Балчик” и ваканционен комплекс “Kaliakria Resort” от българска. Очаква се новият формат на регата да бъде по-интересeн и предизвикателен за екипажите и да привлече участието на рекорден брой яхти. В първите два етапа от състезанието яхтите ще бъдат разделени в 3 класа, а в българската част на регатата на 14 и 15 юни ще се включат още два класа лодки. В съботния състезателен ден организаторите предвиждат и специални гонки с участието на гост-състезатели от сферата шоубизнеса и спорта.

„Poseidon-Kaliakria Cup” 2014 ще се проведе в три етапа с отделни класирания за всеки етап и общо класиране за цялата надпревара. Състезанието ще започне с гонки в Marina Eforie Nord в Румъния на 12 юни, а след това ще продължи с дълъг офшорен етап Eforie Nord – Балчик (60 NM) на 13.06, за да завърши с гонки в Балчишкия залив през уикенда на 14-и и 15-и юни.

Регата „Poseidon-Kaliakria Cup” 2014 ще се ръководи от Състезателните Правила по Ветроходство (ISAF RRS 2013-2016 ), от наредбатe на Българската федерация по ветроходство и Румънската федерация по ветроходство за провеждане на регати, от правилата за хандикапните системи IRC и ORC и от Състезателните Инструкции.

Актуална информация за регатата „Poseidon-Kaliakria Cup” 2014 може да следите на фейсбук страницитеPoseidon-Kaliakria Cup (на английски език) и Kaliakria Cup (на български език).

Морски клуб “Балчик” е клуб с дългогодишни традиции в морските спортове и динамична история. Страстта към морето, спорта и истинските изживявания възраждат традицията на клуба през 2007, след като е разформирован през 90-те години.

Ваканционният комплекс Kaliakria Resort, се намира на 8 км северно от Балчик и е проектиран от известния испански архитект Густаво Клостер, известен с луксозните си проекти за вили в Коста дел Сол. В рамките на комплекса се намира най-изисканият гурме ресторант на Северното Черноморие “El Balcon del Mundo”.

За допълнителна информация:

Павлина Радославова,
PRoPR Агенция
М: +359 885 35 60 75
Е: pavlina@pr-o-pr.com

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *