Първият за Европа курс за работа с детектор на лъжата започна в България


polygraph-course-4s_600_6120С курсисти от 5 държави от целия свят стартира днес първият в Европа пълен курс на обучение за работа с детектор на лъжата. Обучението се провежда в София и е организирано от българската консултантска компания Assess и най-известната и реномирана школа за полиграфски изследвания в света – Backster School of Lie Detection.
Завършилите успешно 8-седмичния курс ще бъдат сертифицирани от Американската полиграфска асоциация (АПА) и ще получат право да станат нейни членове.

„Беше лично желание на нашия създател г-н Клийв Бакстър първият курс по детекция на лъжата в Европа да се случи точно в България“, каза директорът в Backster School Грегъри Адамс по време на откриването на обучението. „Въпреки че полиграфските изследвания са доста специфична област, благодарение на напредъка на технологиите ще проведем у вас абсолютно същия курс, който провеждаме в САЩ от повече от 50 години“, допълни той.

Според един от водещите лектори в областта на полиграфските изследвания Пол Реден курсът може да се окаже начало на първото постоянно полиграфско училище в Европа. „Това обучение е чудесен пример за желанието за развитие и упоритостта на българските специалисти по работа с детектор на лъжата“, категоричен бе той.
Освен Грегъри Адамс и Пол Реден сред лекторите личат имената на Реймънд Нелсън, член на Борда на директорите на АПА, както и доайенът в областта на детекцията на лъжата Джеймс Алън Мате, които ще се присъединят на по-късен етап.

„Минахме дълъг и труден път, за да стигнем дотук. Сега предстои много работа и съм сигурен, че обучението ще бъде наистина ползотворно за всички вас“, поздрави курсистите управителят на Assess Тодор Тодоров.

За Assess:

Assess е най-голямата компания в България, предлагаща полиграфски услуги, психологични оценки и обучения, обединяваща дългогодишния опит на експерти от сферaта на сигурността и психологията.

Специализирана е в областта на сигурността по отношение на човешкия фактор и предлага широк диапазон от психологични услуги, индивидуални и групови обучения.

За Backster School of Lie Detection:

Backster School е световният лидер в създаването на образователни стандарти в областта на полиграфските изследвания. Школата е създадена преди повече от 50 години и е осъществила близо 200 обучителни курса за работа с полиграф по целия свят.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *