Рено Шамонал е новият Изпълнителен директор на Данон България


Renaud-Chamonal-Photo_200_4498Рено Шамонал официално е Изпълнителен и търговски директор на „Данон” за България. Досегашният Изпълнителен директор на компанията Дитер Шулц e повишен в Генерален директор на „Данон Груп” за Югоизточна Европа и ще отговаря за дейността на групата в целия регион.

Рено Шамонал е Търговски директор на „Данон България“ от 2011 г. Преди това е бил във френския клон на компанията, като сред позициите, които е заемал, са Международен Мениждър Ключови клиенти и Национален търговски директор. Преди „Данон”, той е работил в „Procter & Gamble” и „L’Oréal” на различни маркетинг и търговски позиции.

„При пристигането ми в България за мен беше наистина вълнуващо, че ще започна работа в родината на киселото мляко. За година и половина се уверих, че „Данон” разполага със страхотен екип тук“, казва Рено Шамонал. „Като лидер на пазара на свежи млечни продукти за нас е най-важно да работим като пример във всичко – с качеството на продуктите ни, което е винаги на възможно най-високо ниво, с устойчивите си бизнес практики, както и с нашата корпоративна социална отговорност и опазване на околната среда. ” допълва още той.

За Данон: 
Една от най-бързо развиващите се хранителни компании в света, Данон е представена в 120 страни на 5 континента. Нейната мисия е да дарява здраве чрез храна на възможно най-голям брой хора по целия свят. Компанията работи със 160 фабрики и около 100 000 служители, генерирайки продажби в размер на 17 милиарда евро, половината от които – в развиващите се пазари.

Данон заема водещи позиции в сферата на здравословните храни в четирите си различни бизнес дивизии: свежи млечни продукти (№1 в света), води (№ 2 на пазара за бутилирани води), бебешки храни (№ 2 в света) и клинично хранене (№1 в Европа). Акциите на компанията се продават на Фондовата Борса и като поддържа високи показатели на основните финансови индекси.