Истинското лято в Kaliakria Resort започва с Фламенко фиеста


Йога курсове и дерматологични медицински услуги са само част от новостите за сезона в курортния комплекс

Ако денят се познава по сутринта, то летният сезон се познава по своя старт. Затова Kaliakria Resort ще започне сезона по характерен за комплекса начин – със серия от партита между 22 и 24 юни.

Тридневната фиеста за откриването на Сезон 2012 ще започне с джаз-вечер на терасата на ресторант El Balcon Del Mundo с изпълненията на Страцимир Павлов и Стоян Роянов „Я-я”. В събота следобед около инфинити-басейна и Totally Romantic Pool Bar, Rumba Afficionado и Алекс Линарес от Mango Duende ще вдигнат много високо градуса на забавлението по време на обещаващата да бъде страхотна Flamenco Fiesta, а празненствата ще завършат с неделно на Плажно парти на обновения Bar CHE на плажа на курортния комплекс.

“През изминалия сезон Kaliakria Resort беше посетен от повече от 10 000 туристи, а през годините ясно се забелязва силен и траен интерес към него от страна на български, така и на чуждестранни гости – основно румънци и руснаци”, коментира Ангел Лингорски, собственик на Kaliakria Resort.
Джаз
Лято 2012 се очертава вълнуващо, защото всяка петък вечер до края на сезона El Balcon del Mundo ще посреща гостите си с изтънчени джаз-вечери на различни изпълнители.
Танго
Точно в разгара на лятото любители на страстните танци от цял свят за трета поредна година ще се съберат в Kaliakria Resort за традиционния вече Black Sea Tango Marathon Holiday. Между 8 и 12 август над 200 тангероси от близо 20 държави ще танцуват под страстните ритми на традиционно и модерно танго, подбрани от някои от най-добрите танго-DJи в света, сред които Лука Ламберти, Кристос Патер, Бербел Рюкер и др. Специални гости на маратона ще бъдат едни от най-известните Танго маестрос в света – Хулио Балмаседа и Корина де ла Роса. Те ще изнесат два 9-часови интензивни семинара за техниките на танго, а двойка от този ранг гостува за пръв път у нас.
Новости
Новият сезон на Kaliakria Resort идва не само с културни летни събития и партита, но и с нови предложения към гостите на комплекса.
С откриването на сезона ще започне работа и съвместният проект с клиниките за естетична и козметична дерматология Еsteclinic. „Избрахме да работим с Kaliakria Resort, защото разбиранията ни за умереност и естетика във всяко отношение съвпадат напълно, а и за един летен курорт наличието на дерматологична медицинска услуга е задължително“, коментораха от Еsteclinic Clinic.
Съвременната козметична дерматология предлага множество по-малко агресивни лечения за подобряване на външния вид в сравнение с традиционните методи, които обаче също така предоставят драматични резултати.
В рамките на партньорството с курортния комплекс ще се предлагат разнообразни терапии за лице и процедури за тяло, масажи и спа, които ще допринесат значително за пълната релаксация и възстановяване на тялото по време на лятната почивка.

Благодарение на новото партньорство между Kaliakria Resort и Mettasense Yoga and Relax area няма да се налага почитателите на йога да прекъсват практиките си за отпуските. Някои от инструкторите на водещото йога студио в София ще се пренесат за част от сезона в Kaliakria и ще водят както редовни, така и индивидуални класове по различни стилове йога – енергизираща, класическа и ащанга.

„Идеята на партньорството ни с курортния комплекс е да покажем, че практикуването на йога може да надхвърли четирите стени на едно пространство, а когато морето е пред очите на човек, той разкрива целия си потенциал“, каза управителят на Mettasense Борислава Йотова.

Конната езда може да бъде приятнo изживяване не само в планината, но и на морето, затова Kaliakria включва в портфолиото си и курсове по конна езда.

За Kaliakria Resort

Ваканционният комплекс Kaliakria Resort, се намира на 8 км северно от Балчик и е проектиран от известния испански архитект Густаво Клостер, известен с луксозните си проекти за вили в Коста дел Сол. В рамките на комплекса се намира най-изисканият гурме ресторант на Северното Черноморие “El Balcon del Mundo”.