ЧЕТИРИ ЛАПИ се присъединява към първото издание на фестивала „My Sofia. Youth with causes” край Панчарево


ЧЕТИРИ ЛАПИ става част от първото издание на младежкия фестивал „My Sofia. Youth with causes” с актуалната си кампания “МАЛКО. БЪРЗО. БОЛНО.”, насочена към незаконната онлайн търговия на кучета онлайн. Организатор на събитието е Дирекция “Спорт и младежки дейности” на Столична община. Фестивалът е насочен към младите жители на столицата и ще се проведе в рамките на три дни от 12 до 14 август, в новооткритата местност Agora, край езерото Панчарево. Входът е свободен.

Международната организация за защита на животните, ще вземе участие в пилотното издание с мотото „ЧЕТИРИ ЛАПИ: Разкриваме, спасяваме, защитаваме – отговорна грижа за животните“. Фондацията ще представи подробно темата за незаконната търговия на кучета онлайн и как да се избегнат рисковете с най-новата си кампания “МАЛКО. БЪРЗО. БОЛНО > Аз знам рисковете, а ти?”. Посетители на фестивала ще могат да научат повече за отговорно отглеждане на домашните любимци, както и да получат информация и за някои от четириногите за осиновяване в клиниката за бездомни и ранени животни на организацията в Банкя.

„Столична община са наш устойчив партньор и се радваме, че заедно успяваме да работим по редица успешни проекти, свързани с хуманното отношение към животните. Ние от ЧЕТИРИ ЛАПИ вярваме, че чрез такива събития, на които информираме по интересен и провокиращ начин младежите, им помагаме те да станат отговорни хора и жители на столицата, запознати с рисковете от незаконната търговия на кучета онлайн и да знаят как да полагат правилните грижи за домашните и бездомни животни,” споделя Деница Славова, ръководител на отдел „Комуникации“ на ЧЕТИРИ ЛАПИ. 

Павилионът на ЧЕТИРИ ЛАПИ ще очаква посетителите на 12 август от 15ч. до 19 ч. и на 13 август от 11ч до 17 ч.  Интересна викторина с въпроси ще тества знанията на младежите за домашните любимци, а отговорилите правилно – ще получат награди, сред които: фризбита, бандани и тениски с логото на кампанията “МАЛКО. БЪРЗО. БОЛНО> Аз знам рисковете, а ти?” и други. При желание, присъстващите на събитието ще могат също да подкрепят и с дарение някоя от каузите на фондацията. 

Програмата на фестивала е пълна с много и различни дейности. От сутрин до вечер младите хора ще могат да се включат в интересни активности. Спортни дейности като академично гребане с Румяна Нейкова, кану-каяк, уроци по зумба, пилатес, йога и баскетбол. Артистични занимания като изработка на хвърчила, катерене по дърво – система мънки, рисуване на текстил и още много други в работилниците и ателиета на фестивала.  

Допълнителна информация за кампанията “МАЛКО. БЪРЗО. БОЛНО” , можете да намерите в секцията на сайта ни: https://www.four-paws.bg/pokupka-na-kuchence