Как да върнем България в радара на международните инвеститори


Експерти от инвестиционния сектор обсъждат случващото се в региона по време на деветата годишна конференция “Сделки и инвеститори” във вторник

Какво да очакваме на инвестиционния пазар през 2015 г. и какви са икономическите перспективи в региона ще обсъдят представители на инвестиционни компании, предприемачи и консултанти по време на деветата годишна конференция “Сделки и инвеститори”.

Събитието ще се състои на 28 октомври, вторник, в София Хотел Балкан (Шератон) с начален час 9.30. Организатори са вестник Капитал, Entrea Capital и BlackPeak Capital, с подкрепата на Schoenherr, Raiffeisen Investment, Deloitte и JEREMIE.

В период, в който сливанията и придобивания бележат ръст в глобален мащаб, а в страната ни се отчита троен спад на сделките за последната година, акцент в програмата на конференцията ще бъдат начините, по които България да се върне в радара на големите международни инвеститори.

В първия панел на деветата годишна конференция “Сделки и инвеститори” ще се включат Исфандияр Заман Хан от Световната банка, представителят на Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) за България Христо Стоянов и Евгени Ангелов, съветник по икономика и иновации на Президента на Република България. Модератор ще бъде директорът на Deutsche Bank за България Борислав Иванов.

Мениджъри в опериращи у нас инвестиционни фондове ще обсъдят във втория дискусионен модул възможностите за “Нови инициативи за рисково и дялово инвестиране”, които да бъдат реализирани на българския пазар през следващите месеци. В края на форума представители на инвестиционни и консултантски компании ще анализират случилите се от началото на 2014 година успешни инвестиционни сделки в региона и какво стои зад тях.

Ще бъдат обсъдени и нови инструменти за финансиране на малки и средни предприятия, които да помогнат на бизнеса да постави основи за своето развитие.

Допълнителна информация за конференцията, програмата и лекторите може да намерите на сайта на събитието.

Конференцията е открита за журналисти.