Първата годишна аутсорсинг конференция търси как България да се превърне във водеща дестинация за аутсорсинг


Участие във форума ще вземат зам.-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров и изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Светослав Младенов

Първа годишна аутсорсинг конференция на тема “Как България да се превърне във водеща дестинация за аутсорсинг” ще се проведе на 3 юни 2014 от 9:00 ч. в София Хотел Балкан (“Шератон”). Конференцията е организирана от бизнес седмичника Капитал в партньорство с Българската аутсорсинг асоциация.

Форумът ще постави акцент върху значението на аутсорсинг сектора за икономиката и мерките, с които институциите могат да насърчат развитието на този бизнес в България. Ще бъдат представени още успешни примери и добри практики за аутсорсинг на процеси, услуги и дейности, както и основните рискове и възможности за минимизирането им.

Специален гост на събитието е Кери Халард, главен изпълнителен директор на Националната аутсорсинг асоциация (National Outsourcing Association, Великобритания). Тя отговаря за разработването и прилагането на комуникационната и маркетингова стратегия на британската асоциация. Кери Халард също е част от редакторсия екип на Outsource magazine и sourcingfocus.com и управляващ директор на Buffalo Communications – консултантската компания, на която асоциацията е аутсорснала част от услугите си.

В първия дискусионен панел “Може ли България да се превърне във водеща дестинация за аутсорсинг?” с разговор за бъдещето на аутсорсинга у нас участие ще вземат зам.-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Светослав Младенов, зам.-кметът на община Пловдив Стефан Стоянов и председателят на Българската аутсорсинг асоциация Стефан Бумов.

В следващите два панела на конференцията участниците ще обърнат внимание как аутсорсингът да е ефективен и какви са ползите за бизнеса от използването му, ще бъдат обсъдени също и новите посоки и тенденции в развитието на сектора. Сред участниците в панелите са Кери Халард от National Outsourcing Association, изпълнителният директор на Colliers България Иглика Йорданова, президентът на TELUS International Europe Ксавие Марсенак и др.

Очаква се конференцията да привлече над 150 представители на водещите компании от сектора, представители на бизнеса, телекомуникационни компании, банки, финансови услуги, транспортнни фирми, търговски компании, логистични компании, IT сектор, представители на правителството и съответните институции.

Допълнителна информация за конференцията и пълната й програма може да намерите на сайта на събитието.

Конференцията е отворена за журналисти.