Третата годишна водна конференция разглежда ролята на водата като бизнес фактор за индустрията


“Водата като бизнес фактор за индустрията” е темата на третата годишна водна конференция в София. Събитието, което се утвърди като сериозна платформа за последните тенденции и развитието на бранша, ще се проведе на 14 май 2014 г. от 9.30 ч в София Хотел Балкан (“Шератон”). Негов организатор е бизнес седмичникът “Капитал” в партньорство с Веолия, Геострой, Интерлийз и Българска асоциация по водите.

Специален гост на форума е международният консултант във водния сектор Кевин Старлинг. Той има повече от 25 години опит в компании в сектора по цял свят. Сред тях са ESVAL, първата приватизирана ВиК в Чили, Aguas Argentina в Буенос Айрес, Manila Water във Филипините и Софийска вода – първата водна концесия в България. Старлинг има опит като съветник по търгове и сделки за сливания и придобивания и в няколко международни групи, включително Suez и Mitsubishi. Работи още за няколко технологични стартъп компании във Великобритания и по света и съветва правителства за националните им водни политики.

Тази година конференцията е разделена на три дискусионни панела, които обхващат водата като услуга, предоставена на бизнеса от водоснабдителните и инженерните компании. В рамките на форума ще бъдат представени тенденции, факти и данни на три вида участници – индустриални потребители на вода, водоснабдителни дружества, и компании, специализирани в предоставянето на водни услуги и решения. Ще бъдат дадени примери за успешни практики от България и света в управлението на водите в индустрията, както и технически, търговски и финансови решения за водна инфраструктура, утвърждаване на иновативни услуги и бизнес модели.

Сред участниците в дискусионните панели са изпълнителният директор на “Софийска вода” Арно Валто, регионалният директор за България и Русия на “Веолия” и член на Съвета на директорите на “Софийска вода” Мариана Итева, Константина Градева-Василева, директор “Здраве, безопасност, околна среда и връзки с обществеността” на “Дънди Прешъс Металс Челопеч”, инж. Анастасия Стоименова, мениджър “Инфраструктура и логистика” в “Геострой”, експертът по устойчиво развитие Боян Рашев, зам.-председателят на Българската асоциация по водите и на Българската асоциация за безизкопни технологии инж. Благой Козарев и др.

Допълнителна информация за конференцията и пълната й програма може да намерите на сайта на събитието.
Конференцията е отворена за журналисти.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *