Експерти ще търсят цялостна концепция за превръщането на здравеопазването в иновативен отрасъл


Иновациите в здравеопазването, лекарствената политика и спешната и болничната помощ ще бъдат сред акцентите на IХ Национален иновационен форум в София, който ще се проведе на 5 декември в хотел “Шератон” в София. За първа година в рамките на форума e включен панел “Здравеопазване”, който стартира в 14:30 ч. с участието на български и световни експерти по темата.

По време на панела д-р Раед Арафат, Държавен секретар по здравеопазване на Румъния, министърът на здравеопазването на Унгария д-р Микос Сочка, председателят на УС на Български лекарски съюз Д-р Цветан Райчинов ще обсъдят заедно с останалите участници възможностите за създаване на цялостна концепция за развитието на здравеопазването в България.

Ще бъдат обсъдени ключовите теми за здравния сектор у нас – спешната помощ, лекарствената политика, болничната реформа, медицинската наука и възможностите за използване на европейските фондове за повишаване конкурентоспособността в сектора. Основният търсен дългосрочен резултат е превръщането на здравеопазването в един от най-конкурентоспособните и иновативни отрасли у нас.

Националният иновационен форум е ежегодно събитие, насочено към обединяване на усилията на всички заинтересовани страни за обсъждане на иновационната среда в България и за предлагане на мерки за нейното оптимизиране.

 

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *