Световният елит в областта на работата с детектор на лъжата идва в България


polygraph-web_200_6113Елитът в областта на полиграфските изследвания ще бъде в България по време на първия по рода си пълен курс на обучение за работа с детектор на лъжата у нас. Курсът започва на 27 май от 9.00 ч. в УНСС, а негови домакини ще бъдат родната консултантска компания Assess и най-известната и реномирана школа за полиграфски изследвания в света – Backster School of Lie Detection.

На церемонията по откриването ще присъства директорът в Backster School Грегъри Адамс. Специално обръщение към курсистите, макар и задочно, ще отправи президентът и създател на школата Клийв Бакстър.
В курса ще се включат близо 20 курсисти от цял свят, включително от страни като Англия, Нова Зеландия и Южна Корея. Обучението ще бъде с продължителност 8 седмици и ще се проведе съгласно изискванията на Американската полиграфска асоциация (АПА).

Завършилите успешно курсисти ще бъдат сертифицирани от АПА и ще получат право да станат нейни членове. Заради този важнен аспект от подготовката на по-късен етап на обучението през юни към лекторите ще се присъединят Реймънд Нелсън, член на Борда на директорите на АПА, както и доайенът в областта на детекцията на лъжата Джеймс Алън Мате.

За Assess:

Assess е най-голямата компания в България, предлагаща полиграфски услуги, психологични оценки и обучения, обединяваща дългогодишния опит на експерти от сферaта на сигурността и психологията.

Специализирана е в областта на сигурността по отношение на човешкия фактор и предлага широк диапазон от психологични услуги, индивидуални и групови обучения.

За Backster School of Lie Detection:

Backster School е световният лидер в създаването на образователни стандарти в областта на полиграфските изследвания. Школата е създадена преди повече от 50 години и е осъществила близо 200 обучителни курса за работа с полиграф по целия свят.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *