PRoDigest 21 – Time, животинско селфи, ХаПтаг и Брада

вторник, 13 май, 2014 от Мирена Керезова

Корица на седмицата – Time – CZAR

time putin

Time е едно от списанията, чиито корици винаги са успявали да уловят настроенията на „времето“. Последната корица на списанието е повече от красноречива, затова и ще я оставим да говори сама за себе си. От друга страна обаче решихме да се поразровим и да потърсим и останалите корици на емблематичното списание, на които е бил руският президент. Сигурни сме, че дори само по предходните корици можем да предположим, че ще стигнем и до настощата…

Селфи на седмицата – National Geographic

animal selfie

Сигурни сме, че не сте си представяли точно такъв тип селфи и все пак, идеята на фотографа Силвио Медейрос е много свежо намигване към всички любители на селфи модата и снимките с телефон. Визията цели да провокира повече хора да обръщат внимание на качеството на фотографията (с акцент на снимките на животни на National Geographic), а не толкова на непрекъснатото й преекспониране чрез новите технологии.

ХаПтаг на седмицата – GranataPet #SnackBall

Екипът на PRoPR има афинитет към домашните любимци и особено към кучетата, затова решихме да ви представим тази не толкова сложна, но много интересна технология. Тя е наречен #SnackBall и е автоматизирана открита игра за кучета, която се стартира чрез хаштаг. След изтрелване на топка от машината, кучето я гони и връща при стопанина и ако се е справило достатъчно бързо получава награда – малко от вкусната храна. Не е ясно дали може да се изчислят с точност упражненията, които е направило кучето Ви, но пък е забавно.

Брада на седмицата

36787_CONCHITA_WURST_Rise_Like_a_Phoenix_Cover

Няма как да не отделим нужното внимание на най-споделяните снимки и статии последната седмица. Оказа се, че жителите на стария континент изобщо не са толкова консервативни спрямо различните, след като брадата певица от Австрия спечели конкурса за песен „Евровизия“. Ексцентричната изпълнителка Кончита Вурст (Томас Нойвирт) сбъдна мечтата си заради „хубава песен и доброто изпълнение“, казва Филип Киркоров, и безспорно наложи отново брадата като неизменна част от мъжествеността или… женствеността :)

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply