PRoDigest 10 – 21 ноември

понеделник, 21 ноември, 2011 от Павлина Радославова

Завръщаме се в края на ноември, за да ви разкажем за няколко интересни кампании, с които за провокираме вашата творческа креативност или поне любопитна усмивка.

Опаковка на седмицата: Housos
За да промотира новия сезон на комедийния сериал Housos, чиито главни герои са живеещи в общински жилища бедни австралийци, рекламната агенция US Sydney създава специални хартиени пликове за алкохол, брандирани с името на сериала, които след това безплатно раздава на магазините за алкохол в Сидни и околностите. Според рекламната агенция тази промоционалната кампания е много евтина и същевременно достига директно до основния таргет на сериала. А ние бихме добавили, че е и доказателство, че креативността и ефективността на кампанията не винаги са плод на голям рекламен бюджет. С две точни думи „Партизански маркетинг“.

Вестник на седмицата: The Monitor, Тексас
Тексаският ежедневник The Monitor е предприел интересна стратегия за „персонализирането“ на публикациите във вестника. В печатното издание на The Monitor с всеки авторски материал на журналист освен телефон и имейл вече се публикуват и неговите профили в социалните мрежи Twitter и Facebook. От една страна това е с цел повече хора да „следват“ журналистите и съответно вестника в социалните медии, но и да направи лицата на изданието по-разпознаваеми. Подобна статегия имат у нас в Икономедия, където след създаването на Дневник@L!ve и id.capital.bg всеки може да следи много лесно публикациите на отделните журналисти в медията.

Рекламна кампания на седмицата: „Unhate“ на United Colors of Benetton
Известната модна марка винаги е разчитала на скандалните и същевременно социални послания в своите рекламни кампании. Така е и тази година с монтираните снимки на целувки между световни лидери с послания против омразата по света. Интересното в случая е, че една от визиите – на целувка между папата и имама на египетския университет „Ал Азхар“ Ахмад ал Таиб, е спряна почти веднага след стартирането на кампанията, заради оплакване от Ватикана за „неуместност“.

Партньорство на седмицата: Ford & Zynga
Тук вече имаме нещо ексклузивно! Миналия вторник Ford стартира “Words With Friends”, съвместна кампания със Zynga за промоцията на новия Ford Escape, който ще бъде официално представен на автомобилното шоу в Лос Анджелис, но ще бъде на пазара едва през 2013 година. В кампанията участие взема и актрисата Джеси МакКарти, която ще играе “Words With Friends” срещу обикновените потребители по време на промоцията.


Това беше PRoDigest за тази седмица, надяваме се да сме ви били полезни или поне интересни. До следващия понеделник.

Tags: , , , ,

Leave a Reply