PRoDigest 9 – 12 септември

понеделник, 12 септември, 2011 от Павлина Радославова

Септември дойде ударно с почивни дни и топло предесенно слънце, което обаче ни зарежда страхотно за новия работен сезон. В първия дайджест за месеца сме ви подготвили няколко интересни кампании за вдъхновение, иновация и усмивки.

Инфографика на седмицата:
4-те най-дразнещи имейл навика

И преди сме писали за културата на използване на електронната поща. Вярваме, че това е важна информация за всички в бранша, затова много се зарадвахме на инфографиката на PRDaily с 4-те най-дразнещи имейл навика – неорганизирани прикачени файлове, затрупване със спам, препълване на пощенската кутия и непрекъснато препращане до нови и нови хора. В тази връзка ще ни е интересно да споделите и кое е най-дразнещото нещо свързано с имейла според вас?
email_irritations

Проучване на седмицата: Функцията check-in е най-малко използваната при смартфоните

Чекирането на различни локации с услуги като Foursquare е най-малко популярната функция сред потребителите на смартфони, показва проучване на Pew Research Center – само 12%.
Повече от половината анкетирани обаче посочват, че използват своя “умен телефон” за достъп до социалните мрежи, изпращане на снимки и проверка на имейла. По долу можете да видите и таблица с резултатите от прочването.

smartphone_use_image

Кампания на седмицата: P&G „Dig It. Get It.“

Интерактивните кампании на потребителски марки стават все по популярни, а още по-хубавото е, че се развиват креативно и правят живота ни цветен и музикален. Такава е и новата кампания на P&G „Dig It. Get It.“, която използва песента „Climbing Walls.“ на Strange Talk, социалните мрежи и специални приложения, за да раздават подаръци във връзка с промоцията на нов перилен препарат.

Билборд на седмицата: “Бактериалната” реклама на филма “Contagion”

Да превърнеш рекламата на един филмов в проект в реалност – отражение на киното в живота. За промоцията на новия филмов проект на Стивън Содърбърг “Contagion” от Warner Brothers Canada използват истински бактерии, които са поставени в специалните настилки на билборда и в рамките на 2 седмици се размножават по начин, по който изписват името на продукцията по един уникален и определено оригинален начин. Освен това промоцията на филма включа и безплатни билети за премиерата на лентата за първите 50 души, успели да видят какво пише на рекламните пана.

С този бактериален криейтив приключваме PRoDigest за тази седмица. Очаквайте още интересни иновации и провокации и през следващата седмица.

Tags: , ,

Leave a Reply