PRoDigest 5 – 8 август

понеделник, 8 август, 2011 от Павлина Радославова

Макар август да е най-бедният месец на новини и актуални събития в цялото северно полукълбо, то това е месецът с най-любопитните истории от целия свят. В първата седмица на слънчевия август сме ви подготвили няколко точно такива интересни истории за интернет, реклама и … ами вижте по-долу.

Рожден ден на седмицата:
Уебсайтът във WWW-вариант навърши 20 години. Надали можем да си представим какъв би бил животът ни без интернет днес (поне повечето от нас), а още по-малко – как би изглеждала работата на PR-специалиста без непрекъснатото “браузване”, търсене на информация, имейли и употребата на мрежата. 20 години след като на 6-ти август 1991 година се появява първият сайт с този вид (виж картинката по-долу) вече можем да се радваме на безброй различни уеб страници от цял свят и (за щастие) на много по-удобен и красив уеб дизайн.
firstweb
Замисляйки се какво ни очаква през следващите 20 години в технологично отношение, ви предлагаме да изгледате и видеото от презентацията на бащата на инернет Тим Бърнърс Лий пред TED за предизвикателствата пред мрежата днес.

Реклама на седмицата:
В продължение на темата с рождения ден на уеб и месец преди откриването на първия магазин в България, ви предлагаме и една много креативна, игрива и различна кампания на IKEA, която нямаше да бъде реалност без развитието в технологиите. Как по-чаровно да свържеш продуктите с хората, освен с музика и игра – новият каталог на марката с танци, смяна на музика и дори собствено композиране. Макар да не е много нова, вярваме, че кампанията е истински забавна и ще ви хареса. Създатели са Forsman & Bodenfors от Швеция.

Плагиатство на седмицата:
Днес интернет ни помага да видим много неща, които иначе биха останали скрити. Мина времето, когато копирането от интернет успяваше да заблуди учителите при писането на домашни. Днес всеки може да намери всичко и ето как една украинска депутатка бива хваната в преписване от… Стив Джобс.

Имайки предвид огромната популярност на прочутата реч на Стив Джобс към випускниците на Станфорд, е меко казано странна идея да цитираш точно нея, не мислите ли?

Здравословни съвети за офиса.
За край на тазседмичния PRoDigest ви предлагаме едно видео с упражнения за добър тонус и поддържане на добра форма докато работите в офиса.

Не забравяйте, че най-добрата храна за ставите и здравото тялото е именно движението и затова се възползвайте от всяка възможност за приятна разходка извън офиса по време на обедната почивка. Хубава седмица :)

Tags: , , ,

Leave a Reply