PRoDigest 4 – 1 август

понеделник, 1 август, 2011 от PRoPR

Ето, че отново е понеделник и отново е време за PRoDigest. Тази седмица сме избрали няколко интересни и иновативни кампании, които се надяваме да харесат и на вас.

Албум на седмицата:
Последният албум на Bjork – Biophilia освен с нетрадиционния начин по-който ще се появи на пазара – като пакет от 10 приложения за iPad, всяко от които ще отговаря на различна песен, ще се разпространява основно с помощта на интернет пирати. Приложенията са написани по начин, който позволява свободното им използване от различни операционни системи, които цели да улесни разпространението на албума.
По този начин исландската певица вярва, че може да проправи път за намиране на общ език между пиратите и създателите на музика.

Иноватори на седмицата:
Всички обичаме “първите”, но обикновено зад тази позиция стоят много усилия и денонощен труд. Като част от маркетинговата кампания на новия Picanto, последната версия на своя най-малък модел, Kia създава първата в света stop-motion реклама върху нокти. За страхотното изпълнение на задачата са използвани 1200 шишенца с лак, 2 часа рисуване за всеки нокът и 25 дни и нощи за завършване на проекта. Един истински чаровен проект, логично таргетиран към дамите със страхотно изпълнение.

Телефон на седмицата:
Нали знаете, кой е най-големият проблем на съвремените мобилни телефони – че са много чувствителни и едно изпускане може да коства живота им. Е, CASIO G’zOne Commando™ не е точно такъв смарт-фон. Той издържа на вода, кал, прах и физическо натоварване. За да промотират своя “брониран” телефон CASIO създават специална кампания с убеждението, че най-добрият начин да докажат издържливостта и надежността на този телефон е като го подложат на тест в реални условия – сърф, планинско колоездене, тичане, йога и бокс.

И за край на ProDigest тази седмица – Как 50 от най-големите компании получават своите имена. Един материал за вдъхновение и любопитни натури.

Tags: ,

Leave a Reply