PRoDigest 54 – Детски базар на професиите, коледни емоции, научни открития и Божоле

понеделник, 21 ноември, 2016 от Десислава Григорова

Реклама на седмицата

Лондонското летище Хийтроу реализира първата си коледна реклама. 70-секундното видео трогна целия свят и за минути се разпространи във всички социални мрежи. Главните герои в историята са 2 плюшени мечета, завръщащи се у дома за празниците. Видеото е част от кампанията по повод седемдесетата годишнина на летище Хийтроу и до момента е събрало над 3 милиона гледания само във Фейсбук.

Събитие на седмицата

За втора поредна година ще се проведе “Детски базар на професиите” като част от проекта “Гордея се с труда на моите родители” на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Проектът има за цел да покаже на децата колко ценен и потребен е трудът. Създаден е така, че да им внуши, че всеки човек е еднакво полезен на обществото, без значение каква професионална позиция заема, и че напредването в живота е възможно благодарение не само на лични качества, но и на способности и натрупани знания. В рамките на програмата децата ще се докоснат до много нова информация и ще направят първите си с стъпки към избора за бъдеще образование и професия.

bazar_children

 

Откритие на седмицата

Учен от Калифорния откри молекули по повърхността на мобилните телефони, които могат да установят здравословното състояние и начина на живот на притежателя на устройството. С помощта на специална техника може да се открият следи от кофеин, подправки, кремове и антидепресанти. Специалистите продължават да развиват изследването, като ще се съсредоточат върху бактерията, която покрива човешката кожа.

beautiful young couple

 

Празник на седмицата

Всеки трети четвъртък на месец ноември е празник за французите, а и за целия свят. По традиция това е денят, в който се отваря новото вино божоле. То носи името на провинцията Божоле - район на север от Лион, в който се произвежда виното. Всяка година на пазара излизат 65 милиона бутилки от него.

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply