PRoDigest 45 – „Мини“ маркетинг и (ррр)Реформаторски хаштаг

вторник, 21 юли, 2015 от PRoPR

Социален експеримент на седмицата

Всички знаем, че бездомните хора, които просят по улицата, са често пренебрегвани. Следващият клип показва една много интересна гледна точка по този въпрос. Известеният влогър Coby Persins прави социалния експеримент, озаглавен “Homeless Father VS Homeless Drug Addict”, в който застава като бездомник на улицата и проси с такъв надпис в ръка. След като десетки граждани му дават пари, той застава с болно дете на улицата. Вижте какъв е резултът във видеото, споделено в канала му в YouTube.


„Р“ на седмицата

Звукът на колата е нещо, което впечатлява всеки човек (е, поне всеки мъж). Като част от рекламната си кампания на Golf R от Wolkswagen създадоха “Unleash your Rrr…”, сайт, който автоматично позволява да създадем собствен Golf R филм, озвучен от импровизирани от нас звуци на новия автомобил.

Хаштаг на седмицата – #160от240

Пет дни преди гласуването в парламента на промените в конституцията и в първия ден от преговорите, които Бойко Борисов организира с парламентарните групи за подкрепа на проекта, Протестна мрежа пуска онлайн платформа за граждански контрол „Питай депутат“. На сайта www.pitaydeputat.com всеки може да види каква позиция е решил да заеме депутатът от неговия избирателен район. А #160от240 стана един от най-използваните в социалните мрежи у нас.

“Mини” маркетинг на седмицата

Скрити мини-билети за филма Ant-Man разпръснати из Английските градове Лондон, Манчестър и Бирмингъм бяха използвани за промоция на новата лента на Marvel Studios. Минувачите, които откриха билетите по улицата, имаха възможност да посетят премиерата на филма.

ANT-men

Tags: , , , , ,

One Response to “PRoDigest 45 – „Мини“ маркетинг и (ррр)Реформаторски хаштаг”

  1. Nikolay казва:

    Страхотна статия!

Leave a Reply