PRoDigest 32 – новини от миналото на фона на звездни емоции

понеделник, 25 август, 2014 от Мирена Керезова

Редактори на седмицата

Кампанията „Alzheimer’s News Editors“ е насочена към болните от Алцхаймер, които губят краткосрочната си памет, но помнят какво се е случило преди години. Македонският Национален неврологичен институт е провел проучване сред болни от Алцхаймер, като пациентите са били попитани кои са последните новини, които помнят.

Първите страници на водещи вестници са редактирани според техните спомени. Новините по телевизията също са заместени от новини от миналото. Кампанията е осъществена от агенция Publicis и е достигнала до 68% от населението на Македония. Alzheimers-News-Editors

Приложение на седмицата

Според Sony Experia не е достатъчно да притежавате водоустойчив смартфон, трябва да имате подводно приложение. Чрез симпатичната рибка Goldie и другите морски създания маркетолозите на Sony искат да повишат информираността за технологията и новото им откритие – сензорите, които засичат, когато апаратът не просто е мокър, а е потопен във вода.

Филм на седмицата

Само 4 седмици след излизането си на пазара свежата екранизация по доста неизвестния комикс „Пазители на галактиката“ се превърна в най-касовата лента за 2014-та, задминавайки „Трансформърс 4″ по общ брой приходи. Освен това, през този уикенд Пазителите си върнаха и челното място в американския боксофис, изпреварвайки отново „Костенурките нинджа“.

Емоция на седмицата

Въпреки слуховете за евентуалната раздяла на Бионсе и Джей Зи, отношението между двамата на сцената на тазгодишните видео награди на MTV говори за всичко друго, но не и за развод. Клипът към песента си Pretty Hurts на Бионсе бе отличен с награда за операторско майсторство, а при приемането на статуетката изпълнителката повика половинката си Джей Зи на сцената, който излезе с дъщеря им Блу Айви. Певицата завърши речта си като целуна страстно съпруга си.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply