Медиен панаир във Факултета по жунралистика и масова комуникация (2006-2012)


Журналисти по теория, журналисти на практика” е първият по рода си в България Медиен панаир. Той се провежда шест поредни години от 2006 до 2012 г. във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Медийният панаир се организира от фондация „За ново партньорство в журналистиката“ и PRoPR.

Идеята на проекта е да срещне теорията и практиката – двете неделими части в обучението на бъдещите журналисти, PR специалисти и книгоиздатели. Така, както се случва в модерните университети на цяла Европа. В рамките на Медийния панаир в залите на Факултета по журналистика се случва именно тази среща под формата на дискусии по актуални теми, медийни презентации, срещи с практикуващи журналисти, лекции на изявени експерти от сферата на комуникацията, медийни работилници, конкурси и научна конференция под мотото “Журналисти по теория, журналисти на практика”.

През всички години PRoPR участва активно в целия процес на организиране и провеждане на събитието: в подготовката на програмата, избора на теми и участници в различните формати на събитието, комуникацията с гостите, модериране на програмата  през цялата седмица на провеждането на Панаира. Екипът на PRoPR е основен идеен двигател на дизайна и изработката на всички печатни и рекламни материали за събитието, поддържането на блога на Панаира и комуникацията в социалните мрежи.

За PRoPR Медийният панаир е повече от обикновен ангажимент, той е дълбоко личен проект и кауза. Медийният панаир е първото голямо събитие на PRoPR след създаването й, голяма част от настоящия екип на агенцията става част от PRoPR именно след I и II Медиен панаир (2006 и 2007 г). Ние вярваме, че качественото образование е отговорност на всички граждани, а Медийният панаир е един от нашите начини да работим за по-доброто образование в България днес.