“100-те най-богати в България”


През 2010 г. в-к “Пари” ангажира PRoPR да изгради медийна стратегия във връзка с популяризирането на класацията на вестника “100-те най-богати българи”.

Едно от големите предизвикателства пред екипа във връзка с представянето на класацията на в. Пари беше изключително краткия срок, в който трябваше да се реагира. Компанията бе поканена за партньор на събитието на 19 ноември. Първоначалният срок за публикуване на списанието беше 2 декември, а в последствие бе удължен до 7 декември.

На практика екипът на агенцията имаше 11 дни, за да измисли и проведе кампания, която да популяризира изданието. Останалите предизвикателства пред тази кампания най-общо бяха три:
1. Да се “продаде” конкурентен продукт, какъвто е в-к “Пари”, на останалите медии;
2. Да се информират медиите за класацията, без да се дават имената на първите от класацията, за да има интерес и към излизащото издание;
3. Накрая, но не и на последно място – предизвикателство беше да се представи класацията като най-сериозната и вярна такава в българското медийно пространство. И това на фона на сп. Форбс, което само няколко седмици преди това представи първото си издание със своята класация на най-богатите.

Резултатът е над 149 публикации и медийни изяви. Списанието с класацията беше изключително търсено още в деня на излизането му и на много места беше изчерпано в този ден, тъй като разпространителите се оказаха неподготвени за големия интерес към него.

“100-те най-богати в България” на в. “Пари” придоби легитимност на единствената класация за богатите в България.