ДЕТЕ С ГОЛЯМА МЕЧТА от Пловдив ще спечели 3000 лв. от Т МАRКЕТ


“Т МЕЧТАЯТ” е новата инициатива за град Пловдив на веригата супермаркети Т МАRКЕТ и в нея могат да участват тийнейджъри на възраст от 14 до 18 години. Те трябва да разкажат в есе за своя мечта, свързана с професионалната им реализация и как биха изхарчили наградата от 3000 лева, за да направят първите крачки към сбъдването на тази мечта.

“Т МЕЧТАЯТ” цели да помогне на децата да мислят в перспектива и да обърне внимание на важността от образованието във и извън училище. Инициативата предизвиква децата да излязат от социалните мрежи, за да се огледат в реалния свят и неговите реални възможности.

Жури в конкурса са легендата на спорната гимнастика Йордан Йовчев и певецът Орлин Павлов, които лично ще изчетат и оценят есетата. И двамата са осъществили мечтите си с много труд и постоянство, а кариерата им е започнала още от детските им години.

Всички желаещи да участват в конкурса могат да изпращат своите есета на имейл адрес: maxima@maximabulgaria.bg

След разширяването на присъствието си в Пловдив, компанията “Максима България” насочва усилията си в социално отговорни практики, които да осъществи през тази и следващата година в територията на Пловдив.

В навечерието на най-светлия християнски празник Коледа Т МАRКЕТ, с помощта на “Национална мрежа за децата”,  дари всички продукти, необходими за трапезата на Бъдни вечер и  Коледа, на 10 социално слаби семейства от Пловдив. Най-голямото семейство, на което Т МАRКЕТ помогна, се състои от цели 16 човека, 12 от които са деца. Инициативата имаше за цел да подари истинска Коледа на семейства, които не могат да си позволят да осъществят мечтания от тях празник.

Догодина Т МАRКЕТ ще организира мащабна инициатива, партнирайки си със СофтУни, която ще даде шанс на деца сираци от Пловдив да изкарат едногодишен курс на обучение в СофтУни и така да им помогне в първите крачки към овладяването на едни от най-интересните професии в световен мащаб.

 

Допълнителна информация:
T MARKET оперира на българския пазар от 2005 година, като за 14  години успя да се превърне в една от водещите вериги за хранителни стоки в България. Всяка година мрежата от магазини на компанията прогресивно се разраства, а заедно с това се увеличава и броят на разкриваните работни места. Към момента за компанията работят над 1600 служители, превръщайки T MARKET в един от най-големите работодатели в България.
Веригата супермаркети е част от литовската MAXIMA GRUPE, която е лидер в търговията с бързооборотни стоки в Прибалтика.