“Максима България” с награда за иновативна услуга


T MARKET спечели приз на Българската асоциация по информационни технологии за своите безпилотни каси на самообслужване

„Максима България”, собственик на верига T MARKET, спечели приз за компания-новатор в използването на авангардни ИКТ решения на осмото издание на конкурса** “Наградите на БАИТ за 2018”. Отличието бе присъдено на компанията за въвеждането на иновативните каси на самообслужване в магазин от веригата в края на миналата година.

„Благодарим за признанието на журито и на Българската асоциация по информационни технологии. В T MARKET вярваме, че пазаруването е емоция. Затова се стараем клиентите да преживяват тази емоция с усмивка.”, каза изпълнителният директор на “Максима България” Едвинас Волкас при получаването на наградата.

По думите му само три месеца след въвеждането на безпилотните каси на самообслужване над 30% от клиентите на магазина в столичния квартал „Мусагеница” пазаруват на тях. „Благодарни сме им, че ни се доверяват всеки ден и оценяват усилията ни. Обещаваме да продължим да инвестираме в удобството и в новото, различно клиентско преживяване.”, допълва Едвинас Волкас.

T MARKET работи на българския пазар от 2005 г., като за 13 години се нареди сред водещите вериги за хранителни стоки в страната и се превърна в доверен партньор на българските домакинства в ежедневното пазаруване. Супермаркетите от веригата към момента са 74 в 38 града в цялата страна, а за компанията работи екип от над 1 500 служители.

Снимките от награждаването може да видите ТУК.
**Конкурсът на БАИТ традиционно поставя фокус върху развитието на българските информационни и комуникационни технологии. Целта му е да отличи едни от най-успешните компании в България в сферата, но и тези извън сектора, които са потребители и иноватори в адаптирането на ИКТ индустрията в своите стратегии. Тази година БАИТ раздаде отличия в 11 категории, а церемонията по връчването на наградите се проведе на 27 февруари под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.