Красен Кралев се включи в турнира по спортна стрелба „Не-Димящи дула“


Антоанета Бонева и Мариана Гомилева от Радио София спечелиха златото в надпреварата

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се включи във втория турнир за медии „Не-Димящи дула“ с подкрепата на Tabex®. В надпреварата, организирана от „Софарма“ АД и стрелкови клуб „Левски-Софарма“, взеха участие журналисти от 10 медии, както и служители на фармацевтичната компания.

След оспорваната битка в квалификациите между над 30-те участници напред продължиха 8 от тях, постигнали най-добър резултат. Третото място завоюваха Веско Вълчев от Дарик радио и Диана Димитрова от „Софарма“.

Двамата стрелци с най-точен мерник имаха възможност във финала да застанат рамо до рамо с Мария Гроздева и Антоанета Бонева, които по-рано взеха призовите места в турнира „Софарма 2016„. В отбора на Гроздева влезе Васил Василев от „Софарма“, а до Бонева застана Мариана Гомилева от Радио София, която през целия турнир демонстрира най-точен мерник.

На финала участниците имаха само 5 изстрела, за да докажат кой е по-добър. Златото отиде при отбора на Антоанета Бонева, която отбеляза 47 т., а Мариана Гомилева записа в актива си 43 т. Те изпревариха Мария Гроздева с 48 т. и Васил Василев с 39 т.

lin_1041

Вторият турнир „Не-Димящи дула“, който се проведе на стрелбищен комлекс „Гео Милев“, беше истинско удоволствие за всички участници, споделиха те след края на надпреварата.

“Софарма” АД подкрепи турнира за професионалисти за втора поредна година, защото вярва, че бизнесът трябва да полага усилия за развитие на свободно от зависимости общество с висока здравна култура, в което здравето е въпрос на съзнателен избор. Именно затова насърчава и служителите си да се включват във всички спортни активности и събития, които организира.

Част от снимките от събитието може да видите ТУК. Всички резултати на участниците може да свалите от ТУК (PDF).