Вторият турнир „Софарма“ носи точки на най-добрите ни стрелци за участие в Европейското първенство


За втора поредна година ще се проведе турнира по спортна стрелба “Софарма”, който носи точки за покриване на нормативи за участие в Европейското първенство в Марибор, Словения. Най-добрите стрелци с пневматично оръжие у нас ще се състезават в стрелковия комплекс “Гео Милев” в София от 10 до 12 ноември. Турнирът в 4 категории – мъже, жени, юноши и девойки, се организира от фармацевтична компания “Софарма” АД и стрелкови клуб “Левски-Софарма”.

В първия ден на турнира ще бъде проведена техническа конференция и свободни тренировки за състезателите. Победителите в стрелбата с пистолет ще се определят в петък, 11 ноември, а призьорите в стрелбата с пушка – в събота, 12 ноември.

Турнирът по спортна стрелба “Софарма”, превърнал се вече в ежегоден, успява да докаже, че бизнесът може и трябва да подкрепя спорта и най-вече младите надежди.

“Здравословният начин на живот за подрастващите и изграждането на свободно от зависимости общество е отговорна задача, която трябва да е цел и за бизнеса. Защото младежите днес са нашите бъдещи партньори и служители”,

споделят от компанията, чиято подкрепа за дисциплината спортна стрелба започва още през 2010 г. с основаването на клуб “Левски-Софарма”.

Миналогодишният турнир “Софарма 2015” събра над 80 от най-добрите стрелци в България, а наградата за победителите при юношите и девойките беше участие в престижния международен турнир в Нитра, Словакия и покриване на разноските за него.

На 11 ноември ще се проведе и второто издание на турнира за медии “Не-димящи дула” с подкрепата на Tabex. В него ще се включат журналисти от различни български медии, които ще имат възможност да застанат рамо до рамо с най-добрите български стрелкини Мария Гроздева и Антоанета Бонева.

За Софарма АД:

Със своята над 80-годишна история, днес „Софарма” АД е символ на българския успех. Компанията е наследник на създадената през 1933 година от българското аптекарското съсловие стопанска организация „Българско аптекарско кооперативно дружество”. „Софарма” има повече от 210 продукта в своето портфолио и е работодател на близо 2000 служители.

Допълнителна информация:

Десислава Григорова
PRoPR Агенция
M: 0882 269 782
E: desi@pr-o-pr.com