GEM България с тематичен следобед за световните тенденции в социалното предприемачество


Глобалният предприемачески мониторинг България, като част от световната мрежа на Global Entrepreneurship Monitor (GEM), организира първи тематичен следобед на 13 юни, от 13:00 ч. в “Дом на Европа” (София, ул. “Г. С. Раковски” №124). Събитието “Световни тенденции в социалното предприемачество: измерване на ефекта. Успешни примери от България” ще бъде посветено на социалното предприемачество в контекста на току-що публикувания специален доклад на GEM по темата. Това е най-голямото и ново изследване за социалното предприемачество по света, обхващащо 58 държави.
Специални гости на форума ще бъдат Посланикът на Кралство Нидерландия Н. Пр. Том ван Оорсхот, Джаклин Снедърс, директор на Panteia и GEM Нидерландия, Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика и Георги Янакиев, съветник Икономическо управление и европейски семестър ЕК в България.

В своята част Джаклин Снедърс ще наблегне на глобалните тенденции в социалното предприемачество и конкретни заключения от доклада, които ще бъдат генератори на промените в сферата в бъдеще. Последвалият дискусионен панел ще обърне специално внимание на предизвикателствата, пред които социалното предприемачество е изправено при определянето на социален и финансов ефект за средата, и ще завърши с интерактивно представяне на успешни примери за социално предприемачество у нас.
Председателят на GEM България Искрен Кръстев ще представи Глобалния предприемачески мониторинг като средство, което позиционира България в рамките на световната карта на предприемачеството и социалното предприемачество в частност, както и ще използва възможността да изясни най-важните дефиниции по темата.

Тематичният следобед “Световни тенденции в Социалното предприемачество: измерване на ефекта. Успешни примери от България” е организиран с партньорството на Посолството на Кралство Нидерландия в София като част от Холандското председателство на Съвета на Европейския съюз. Събитието се осъществява с медийното партньорство на Дарик радио и Terminal3.bg.

Необходима е предварителна регистрация тук.

За GEM България:
Глобален предприемачески мониторинг (GEM) България проучва предприемаческата екосистема и факторите, които насърчават или затрудняват предприемачеството у нас. GEM предлага и изготвя политики за балансиран растеж и мерки за насърчаване на предприемачеството като използва световно утвърдена методология, която успешно се прилага в над 100 икономики по света.

За допълнителна информация и заявки за интервюта:
Александър Кръстев
PRoPR Агенция
+359 888 297 674
alex@pr-o-pr.com