Късометражният филм „Talking to AL“ обединява организации в подкрепа на младите хора


Безгранична креативност, критична мисъл и вдъхновение у младите хора в България са темите на нетуъркинг събитието „Talking to ALL“ (“Разговор с всички”), организирано от инициативата ПОдЛЕЗНО. Разговорът между младите хора и техните съмишленици ще се проведе на 24 април (неделя) от 16 часа в Културен център „G8“ (ул. „Уилям Гладстон“ №8).

Събитието е вдъхновено от късометражния филм „Talking to AL“ (Разговор с Ал) на младия сценарист и режисьор Димитър Стафидов, отличен с награда Jameson: Done in 60 Seconds.

al posterФилмът е осъществен с подкрепата на NU Boyana и е базиран на множество разкази за преживявания, близки до смъртта. Той се разиграва като философски разговор между самоубиеца Дани (Георги Шопов) и ексцентричния скитник Ал (Георги Налджиев) на празна улица някъде между живота и смъртта. Визуализирана от оператора Теодор Фичев, лентата засяга теми като депресията, самоличността и смисъла на живота и носи мотивиращото послание да се борим за това, в което вярваме, и никога да не се отказваме.

Под слогана „Talking to ALL“ ще мине и втората част на събитието. В нея представители на множество неправителствени и младежки организации, фондации и неформални групи ще влязат в ролята на „говорещите“, за да разменят опит, идеи и контакти, с които ще поставят основите на съвместната им работа. Творящите личности ще имат възможност да се включат в състезание за най-високата къщичка от карти – елемент, отново вдъхновен от филма.

В края на събитието талантливият изпълнител Мирян Костадинов (Miry) от X Factor ще представи авторската песен „You Already Know“. Композитор е Александър Костов, а песента е написана специално за саундтрака на „Talking to AL“. Песента е втори сингъл от дебютния албум на Miry и вече покорява родните музикални класации.

След прожекцията филмът ще се разпространява свободно в YouTube и социалните мрежи.

Събитието е отворено за медии и гости.

За допълнителна информация:
Димитър Стафинов

Т: 0888 93 08 27
Е: dimitko93@yahoo.com