Турнирът “Софарма 2015” събира най-добрите стрелци на България от 2 до 4 ноември


Най-добрите български състезатели по спортна стрелба с пневматично оръжие ще премерят сили в първото издание на турнира “Софарма” между 2 и 4 ноември на стрелковия комплекс “Гео Милев” в София. Надпреварата се организира съвместно от фармацевтичната компания “Софарма” АД и стрелкови клуб “Левски-Софарма” и освен топстрелците с пистолет и пушка при мъжете и жените, ще даде шанс за изява и на талантите при юношите и девойките.

Програмата на “Софарма 2015” е разделена в два състезателни дни, като получените резултати ще важат за покриване на нормативи за участие в Европейско първенство.

Победителите в стрелбата с пистолет ще бъдат определени във вторник, 3 ноември, а най-добрите стрелци с пушка – в сряда. Първият ден от турнира е предвиден за техническа конференция и свободни тренировки.  

Плановете на “Софарма” АД са турнирът да бъде ежегоден и с постоянен акцент върху развитието на подрастващите. Неслучайно и наградите за призьорите на “Софарма 2015” при юношите и девойките са осигуряване на участие в предстоящия през ноември турнир в Нитра, Словакия.

„Искаме младите надежди на този спорт у нас да застават рамо до рамо с много настоящи шампиони и да дават най-доброто от себе си, а след това да показват своя талант и умения в чужбина”, казват от компанията, чието партньорство със спортната стрелба започва през 2010 г. със създаването на стрелкови клуб “Левски-Софарма”.

На 2 ноември ще се проведе и демонстрационното състезание за медии „Не-димящи дула“ с подкрепата на Tabex, където ще се включат двете ни най-добри стрелкини Мария Гроздева и Антоанета Бонева.

За Софарма АД:

Със своята над 80-годишна история, днес „Софарма” АД е символ на българския успех. Компанията е наследник на създадената през 1933 година от българското аптекарското съсловие стопанска организация „Българско аптекарско кооперативно дружество”. „Софарма” има повече от 210 продукта в своето портфолио и е работодател на близо 2000 служители.

Допълнителна информация:

Александър Кръстев
PRoPR Агенция
М: 0888 297 674
E: alex@pr-o-pr.com