Oбразователната кампания “Отиди на преглед” продължава със срещи в Ловеч, Луковит и Червен бряг


Уролози ще дават разяснения за доброкачествената простатна хиперплазия и ползата от навременното й диагностициране и лечение

 

Otidi na pregled_logoНационалната кампанията за мъжко здраве “Отиди на преглед” на Българското урологично дружество отново стартира през септември. Първите информационни срещи от инициативата ще бъдат в Ловеч, Луковит и Червен бряг. На тях уролози ще говорят за заболяването доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ) и ползата от навременното й диагностициране и лечение, както и рисковете от забавянето им.

Целта на кампанията “Отиди на преглед” е да насърчи мъжете над 50 години да обърнат внимание на симптомите, причинени от увеличаване на простатата, и да посетят личния си лекар или специалист-уролог за компетентна помощ и да не се опитват да се лекуват сами.

Серията от срещи, която ще започне на 8 септември, е продължение на кампанията от пролетта на тази година, когато се организираха 40 срещи в цялата страна. Тази есен са планирани още около 50 събития за мъже, където ще могат да задават своите въпроси, свързани с ДПХ.

Първото издание на „Отиди на преглед“ се проведе в периода 2012 – 2013 година. Тогава бяха организирани повече от 100 образователни лекции на уролози и лични лекари пред граждани в различни населени места в страната. Инициатор на кампанията е Българското урологично дружество със съдействието на ГлаксоСмитКлайн.

За новите срещи е създадена и фейсбук страница, която ще помогне на пациентите и техните роднини да откриват полезна информация за доброкачествената простатна хиперплазия и актуални новини за всички предстоящи срещи от кампанията “Отиди на преглед”.

Първите срещи през есента са:

Срещата в Ловеч ще се проведе на 8 септември (вторник), от 15:30 ч. в Клуб на инвалида, площад Тодор Кирков № 5 (кв. Вароша, бл. Вароша).

На 10 септември (четвъртък), от 15:00 ч. ще се проведе срещата в Луковит в пенсионерски клуб „Еделвайс“ (до сградата на полицията).

В Червен бряг срещата ще се проведе в сряда, 16 септември, от 15:00 ч. в пенсионерския клуб на ул. Търговска №812.

За Българско урологично дружество:

Българското урологично дружество е основано през 1960 г. Основните му цели са да подпомага и развива урологията в България чрез стимулиране на научно-изследователската работа на своите членовете в областта на урологията, поддържане на високо ниво на професионална квалификация на уролозите, внедряване на най-новите световни постижения в урологията и популяризиране постиженията на българските уролози.

За Доброкачествената простатна хиперплазия:

ДПХ е доброкачествено заболяване на простатната жлеза. То се изразява в увеличаване на простатата, която започва да притиска пикочния канал и се създава неудобството при уриниране. Стесняването на уретрата и остатъчната урина в мехура причиняват оплакванията, съпровождащи заболяването. Честото ставане на мъжете нощем, проблеми при излизането навън, ако се наложи да се ползва тоалетна – тези и още други неудобства се дължат именно на това заболяване.

За допълнителна информация:

Мирена Керезова
PRoPR Агенция
М: 0884 507 257
Е: mirena@pr-o-pr.com