Traincamp.me се присъедини към най-големия образователен акселератор в Европа


Българската платформа за професионално самообучение в сферата на технологиите и дигиталния маркетинг Traincamp.me се присъедини към най-големия европейски образователен акселератор Emerge Education. Родният стартъп бе избран да се включи в четвъртия сезон на 90-дневната програма заедно с други 5 екипа от общо над 200 кандидатствали проекта от цял свят.

Новите членове на Emerge Education

Новите членове на Emerge Education

По време на престоя си в Лондон екипът на Traincamp.me ще работи тясно с екипа на Emerge и група от ментори, част от които са в образователния бизнес повече от 20 години. Някои от тях са били на мениджърски позиции в IBM, NASA, Итън Колидж, Oxford University Press и др.

Програмата е разделена общо на 4 етапа, а акцентът ще бъде т.нар. demo day в средата на октомври, когато всички проекти ще бъдат представени пред важни инвеститори в областта на образованието. Финалът на тримесечния цикъл ще отбележи и отварянето на нов рунд за инвестиции в Traincamp.me.

Emerge Education стартира през 2013 г., но бързо успява да се наложи като най-големия акселератор в Европа в образователната сфера. Програмата е част от Emerge Venture Lab, основана през 2010 г. от тогавашния студент в Оксфорд Ян Матерн, и помага за акселерацията на стартъпи от сектора на образователните технологии (EdTech).

“Програмата на Emerge е направена по много динамичен и вдъхновяващ начин, чрез който за 90 дни да бъде постигнато реално развитие на стартъпите и техните продукти. Напредъкът се усеща буквално с всеки изминал ден, а много от колегите в акселератора показват голям интерес към платформата ни – разпитват ни с часове и искат да допринесат”, разказва Илия Лазаров, CEO на Traincamp.me. Той е уверен, че на demo day екипът ще може да покаже напълно функциониращ продукт и с това да бъдат привлечени повече инвеститори.

Основни партньори на Emerge са Итън Колидж и Бизнес школата Саид към Оксфордския университет, а поканените в акселератора екипи получават широк достъп до някои от най-престижните британски образователни институции, платформи, ментори и инвеститори, както и до потенциални клиенти и партньори.

“Имаме възможност да работим рамо до рамо с хора, чиито бизнеси са променили образованието в глобален мащаб – получаваме полезни съвети, обсъждаме варианти за развитие, разговаряме за бъдещето на EdTech сектора. Да си част от подобна среда е шанс, който вероятно се случва веднъж в живота, и сега мечтата ни Traincamp.me да помага на потребителите по пътя към професионалния им успех изглежда съвсем реална”, допълва друг от създателите на платформата Младен Борисов.

Платформата за професионално самообучение Traincamp.me е изградена около специален алгоритъм, който помага на потребителите да откриват най-добрите видеообучения, курсове, книги, конференции и семинари на живо от областта на технологиите, дизайна и дигиталния маркетинг.

Компанията работи активно с водещи световни доставчици на съдържание в областта на електронното обучение и с организатори на бизнес събития от България и региона. Междувременно предстои няколко международни и български компании да започнат тестове на продукта в реална работна среда. До няколко седмици Traincamp.me ще пусне beta версия за всички, които са се записали предварително с желание да опитат функционалностите на платформата.

Изображенията от тази новина в пълен размер можете да свалите от този линк (.zip).

Допълнителна информация:
Александър Кръстев
PRoPR Агенция
T: +359 888 297 674
M: alex@pr-o-pr.com

Работната атмосфера в Emerge Лондон

Работната атмосфера в Emerge Лондон