Юлско AББA парти завладява с ретро очарование Северното Черноморие


Представяне на книга и филм за шведската група ще съпътстват морското парти в Kaliakria Resort

Музиката е универсален език, на който всички се разбираме, независимо откъде идваме, къде се намираме в момента и коя е годината. На 17 юли (петък) Северното Черноморие ще се потопи в ретро изкушението именно чрез музиката на една от най-силните поп и диско икони на ХХ век – AББA. Ретро парти с барбекю и песните на шведската четворка ще превърне големия басейн на ваканционния комплекс Kaliakria Resort в истинско изкушение от 70-те и 80-те.

Георги Тошев с Ани-Фрид от АББА

Георги Тошев с Ани-Фрид от АББА

Специалното AББA Party на Kaliakria няма да се задоволи само с музиката на шведите и ще открехне завесата зад тяхната история с представянето на биографичната книга “AББА. Любов, триумф, раздели” на Георги Тошев и прожекцията на филма му за шведската група. Компания ще правят тематично подбран саундтрак, много лятно настроение и дрескод от ерата на диското.

Гостите на партито ще имат възможност да видят журналиста и в нетипичната роля на DJ. От Kaliakria Resort са подготвили специални пакети за настаняване в уикенда на АББА, а партньор на събитието е сайтът за книги и четене „Аз чета“.

“Историята на Агнета, Бени, Бьорн, Ани-Фрид наподобява филм. Не холивудски, а шведски. В нея съжителстват елементи от великата северна сага, преплитат се триумф и трагедия, богатство и бедност. Спомнете си Нора на Ибсен или госпожица Юлия на Стриндберг. Каквото и да им се случва, те успяват да преодолеят себе си в преследването на своите мечти. Подобно на филмите на един друг велик швед, кинорежисьора и драматурга Ингмар Бергман, във филма на АББА има и болка, и светлина, и мрак, и така характерните за Севера неистовост и последователност”, споделя Георги Тошев. Едно от посланията на лентата му е, че музиката все пак се създава от хора с лични истории, които са не по-малко интересни от самите им творби.

Само ден преди тематичното парти – на 16 юни (четвъртък), най-големите фенове на шведската четворка ще могат да се срещнат лично с Георги Тошев на представянето на книгата и филма за АББА от 18:30 ч в книжарница “Сиела” във Фестивален конгресен център Варна.

Ваканционният комплекс Kaliakria Resort се намира на 8 км северно от Балчик и е проектиран от известния испански архитект Густаво Клостер, известен с луксозните си проекти за вили в Коста дел Сол. В рамките на комплекса се намира най-изисканият гурме ресторант на Северното Черноморие “El Balcon del Mundo”.

Визуални материали за тематичното парти, книгата“AББА. Любов, триумф, раздели” на Георги Тошев и самите АББА можете да свалите в .zip тук.

За допълнителна информация:
Мирена Керезова
PRoPR Агенция
E: mirena@pr-o-pr.com
М: 0884 507 257