Първата годишна конференция “Иновации и добри практики в здравния сектор” търси верния път за реформа на сектора


Участие във форума ще вземат международни експерти, представители на всички ключови институции, организации, НПО и политици в сферата на здравеопазването

 

Иновациите и моделите за преструктуриране на здравната система ще бъдат акцент на първата годишна конференция “Иновации и добри практики в здравния сектор”, организирана от бизнес седмичника Капитал.

Форумът ще се проведе на 24 септември, сряда, от 9.00 ч. в София хотел Балкан (Шератон), и ще представи добри практики и предложения за подобряване на ефективността, достъпността и устойчивостта на здравната система в контекста на Националната здравна стратегия 2014-2020 и Комуникацията на Европейската Комисия за здравните системи от 4 април 2014. Събитието се организира в партньорство със Софарма, Новартис, ГлаксоСмитКлайн, АбВи, Ново Нордиск и Американската търговска камара в България – АмЧам.

В първия по рода си здравен форум ще вземат участие повече от 20 лектори, лекари, представители на НЗОК, лекарствените регулатори, правителството, здравни заведения, фармацевтични компании и съсловните и пациентските организации.

С международна експертиза в конференцията ще се включат Аниес Кофинял, старши здравен експерт в Световната банка за регион Европа и Централна Азия, основателят и съдружник в консултантската компания Ideas & Solutions Давид Данко, Василис Герогианис, който отговаря за пазара на ваксини на ГлаксоСмитКлайн за Южна и Източна Европа и Канада, както и Йоана Бианчи, ръководител Достъп до пазара в отдел „Онкология“ на Новартис Фарма Сървисиз, Румъния.

Участие от българска страна в здравния форум ще вземат управителят на Националната здравноосигурителна каса д-р Румяна Тодорова, председателят на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти проф. д-р Татяна Бенишева, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лекарствата доц. Асена Стоименова, проф. Георги Момеков, председател на Българското научно дружество по фармация, проф. Генка Петрова, президент на българското представителство на Международното общество за фармакоикономически проучвания и анализи (ISPOR), проф.д-р Асен Гудев, председател на Съюза на медицинските специалисти в България.

Сред участниците в събитието са още националните консултанти по еднокринология и клинична хематология проф. д-р Сабина Захариева и проф. д-р Георги Михайлов, заместник-кметът на София по здравеопазването ген.-майор проф. д-р Стоян Тонев, председателят на Национална пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев, председателят на съвета на директорите на „Софарма“ Огнян Донев, д-р Красимира Чемишанска, изпълнителен директор на Amgen Bulgaria, генералният мениджър за България на биофармацевтичната компания AbbVie д-р Кирил Николчев и др.

Конференцията ще обърне внимание и на платформите в здравния сектор на основните политически партии с участието на представители на ГЕРБ, БСП, Реформаторски блок и ДПС.

Допълнителна информация за събитието, програмата и лекторите може да откриете на неговия сайт.

Конференцията “Иновации и добри практики в здравния сектор” е отворена за журналисти.