Стара Загора става арена на международни брейк битки на Groove Masters 2014


Участници и изпълнители от различни страни ще се включат в първия голям хип-хоп фестивал под липите

Стара Загора става хоп-хоп столица на България тази есен с първото издание на международния хип-хоп фестивал Groove Masters 2014. Той ще се проведе между 26 и 28 септември на сцената на античения форум „Августа Траяна“. Организатори на фестивала са Oбщина Стара Загора, Туристически информационен център и AFTH CREW.

Groove Masters 2014 ще събере на едно място най-добрите български брейк танцьори, музиканти и диджеи, силно международно участие и фенове от страната и региона. Основното събитие на фестивала ще бъдат т.нар. брейк битки, в които могат да вземат участие всички желаещи танцьори, без значение от възраст, пол или националност. Петима съдии, трима от които чуждестранни гости, ще определят победителя в батъла с награден фонд от 1000 евро, което е една от най-големите материални награди, връчвани за такива състезания в България.

Основната цел на Groove Masters е да помогне на развитието на хип-хоп културата в Стара Загора и България. “Идеята ни е да срещнем хора от различни държави и градове – участници, изпълнители и фенове. У нас не се случват достатъчно събития, където хората, които се интересуват от хип-хоп, могат да обменят информация, умения, контакти и реално да видят къде се намират на международната сцена. Затова решихме да направим нещо по-голямо и различно в родния си град”, споделят организаторите от AFTH CREW.

По време на горещия хип-хоп уикенд световноизвестни танцьори ще водят уъркшопи, в които участниците могат да развият техниката и уменията си в брейка. За музиката на сцената и на съпътстващите партита ще се погрижат DJ Woo D от Словения, DJ Goce от Македония и DJ Skill от България.

В рамките на фестивала ще бъде открита и изложба на плакати от хип-хоп събития в България от последните 15 години.

Groove Masters е част от официалния културен календар на Стара Загора за 2014 г.

Сребърен спонсор на събитието е PIRIN Spring. Ekzperimental Pictures, Flava House, Forest Man Brand и PRoPR Агенция са парньори на фестивала. Медийни партньори на Groove Masters са BalkanBboy, 359 Hip-Hop, Artualno, BG Dancer, Mika Music and Lifestyle, Cultro, Etalon, Graffiti, Kafene, Kolonkata, MediaCafe, Meloman, Starozagorci, Peika, Time ART.

Повече информация за фестивала можете да намерите на groovemastersfest.com и facebook.com/GrooveMastersFest

За AFTH CREW:
Art From The Heart e група от млади хора, които са поели по пътя на хип-хопа преди 15 години. Тяхната цел е да съхранят културата в най-суровия й вид и да предадат позитивното послание, което тя носи, на всички.

За повече информация:
Стоян Димов
AFTH CREW
М: bgperformer@gmail.com
Т: +359 878 190 142