Регатата “Poseidon-Kaliakria Cup 2014” събира ветроходци в 4-дневно състезание между България и Румъния“Poseidon-Kaliakria Cup 2014” Black Sea Regatta Gathers Yachtsmen in a 4-day Race Between Bulgaria and Romania


Ветроходната регата “Poseidon-Kaliakria Cup 2014” ще събере ветроходци от България и Румъния в 4-дневен морски маратон във водите на двете държави. Съвместната регата, която за първи път обединява българската Kaliakria Cup и румънската Poseidon, ще се проведе между 12-15 юни 2014 край Констанца и Балчик.
Black Sea Regatta “Poseidon-Kaliakria Cup 2014” will gather yachtsmen from Bulgaria and Romania for a 4-day sea marathon. The joint event merges for the first time the Bulgarian Kaliakria Cup and the Romanian Poseidon Cup and will take place beteen 12  and 15 June 2014 near Constanta (ROM) and Balchik (BUL).

Poseidon Cup is the first of 5 regattas, part of Samsung Romania Cup 2014. The Bulgarian Kaliakria Cup has been organized by Sea Club Balchik and Kaliakria Resort since 2008.

The full text in Bulgarian

Румънската регата Poseidon се организира 2010 година и е първата от 5 регати, които са част Samsung Romania Cup 2014. Родната Kaliakria Cup се организира от морски клуб “Балчик” и ваканционен комплекс Kaliakria Resort и се провежда във водите на Балчишкия залив от 2008 година.

Организатори на “Poseidon-Kaliakria Cup 2014” са Black Sea Sailing Association и Clubul Nautic Român от румънска страна и Морски клуб “Балчик” и ваканционен комплекс “Kaliakria Resort” от българска. Очаква се новият формат на регата да бъде по-интересeн и предизвикателен за екипажите и да привлече участието на рекорден брой яхти. В първите два етапа от състезанието яхтите ще бъдат разделени в 3 класа, а в българската част на регатата на 14 и 15 юни ще се включат още два класа лодки. В съботния състезателен ден организаторите предвиждат и специални гонки с участието на гост-състезатели от сферата шоубизнеса и спорта.

„Poseidon-Kaliakria Cup” 2014 ще се проведе в три етапа с отделни класирания за всеки етап и общо класиране за цялата надпревара. Състезанието ще започне с гонки в Marina Eforie Nord в Румъния на 12 юни, а след това ще продължи с дълъг офшорен етап Eforie Nord – Балчик (60 NM) на 13.06, за да завърши с гонки в Балчишкия залив през уикенда на 14-и и 15-и юни.

Регата „Poseidon-Kaliakria Cup” 2014 ще се ръководи от Състезателните Правила по Ветроходство (ISAF RRS 2013-2016 ), от наредбатe на Българската федерация по ветроходство и Румънската федерация по ветроходство за провеждане на регати, от правилата за хандикапните системи IRC и ORC и от Състезателните Инструкции.

Актуална информация за регатата „Poseidon-Kaliakria Cup” 2014 може да следите на фейсбук страницитеPoseidon-Kaliakria Cup (на английски език) и Kaliakria Cup (на български език).

Морски клуб “Балчик” е клуб с дългогодишни традиции в морските спортове и динамична история. Страстта към морето, спорта и истинските изживявания възраждат традицията на клуба през 2007, след като е разформирован през 90-те години.

Ваканционният комплекс Kaliakria Resort, се намира на 8 км северно от Балчик и е проектиран от известния испански архитект Густаво Клостер, известен с луксозните си проекти за вили в Коста дел Сол. В рамките на комплекса се намира най-изисканият гурме ресторант на Северното Черноморие “El Balcon del Mundo”.

За допълнителна информация:

Павлина Радославова,
PRoPR Агенция
М: +359 885 35 60 75
Е: pavlina@pr-o-pr.com

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *