Българският бизнес се среща с президентите на България и Естония в търсене на правилната посока за развитие


Мениджъри на водещи компании ще се срещнат с президентите на България и Естония и представители на правителството в търсене на посока за развитие.Това ще се случи във вторник, 21 януари, в хотел “Шератон” по време на Осмата годишна среща на бизнеса с правителството, където Росен Плевнелиев и Тоомас Хендрик Илвес са сред основните участници. Темата на Осмата годишна среща на бизнеса с правителството е „Как България да тръгне в правилната посока“. Събитието се организира от „Капитал“ и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) с подкрепата на BMW, „Веолия“, „Софарма“, „Геострой“ и „Геотрейдинг“.

Президентът на Естония Тоомас Хендрик Илвес е една от ключовите фигури за успешния преход на своята страна с акцент върху предприемачеството и новите технологии. Още преди да поеме президентския пост, той е сред най-активните участници в създаването на т.нар. Е-стония, посланик на страната в САЩ и Канада, два пъти е бил министър на външните работи, както и евродепутат. Илвес ще се включи в специалния панел “Две президентски истории: Как малките държави успяват в Европейския съюз” заедно с българския държавен глава Росен Плевнелиев.

Освен към двамата президенти, бизнесът ще има възможност да отправи своите въпроси за перспективите пред българската икономика, конкурентоспособността и инвестициите към вицепремиера Даниела Бобева, председателя на парламентарната Комисия по бюджет и финанси Йордан Цонев. Реналдо Мандметс, ръководител на отдел „България“ в Главна дирекция „Регионална и градска политика“ в Европейската комисия в периода 2007-2013 г., ще се включи в панела на тема “Еврофондовете – равносметка след първите 7 години членство. Уроци за бъдещето”. Политологът Иван Кръстев, председател на УС на Центъра за либерални стратегии и Изследовател в Института по хуманитарни и социални науки във Виена, ще покаже външната гледна точка за бизнеса и България през 2014 г.

Сред участниците в дискусиите ще бъдат още Петко Димитров, заместник-председател на КРИБ, Георги Брашнаров, председател на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Филип Ромбаут, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Агрополихим, Христо Христов, изпълнителен директор на Дискордиа и член на УС на КРИБ, Камен Колчев, член на УС на КРИБ и главен изпълнителен директор на ЕЛАНА Финансов Холдинг АД и др.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *