Експерти показват как да постигнем европейски облик на своя град по време на City Talk 2013


Всеки български град има шанс да се превърне в устойчива и модерна среда за развитие по примера на Виена, Атина и други големи европейски градове. Как да се постигне това чрез проекти и публично-частни партньорства ще покажат участниците в третото издание на дискусионния форум City Talk, организиран от Капитал и Siemens. Събитието с тема “Инструменти за финансиране на градско развитие” е на 22 ноември 2013 г. в хотел “Шератон”, София, с начален час 9.30.

По време на дискусионния форум Еудженио Леанца, отговарящ за програма JESSICA и инвестиционните фондове в Европейската инвестиционна банка, ще говори за най-важните европейски инструменти в подкрепа на градовете. Ще бъдат обсъдени възможностите за реализиране на инициативи в подкрепа на градското развитие чрез инструменти за финансов инженеринг.

Гостите на форума ще видят успешни примери в тази насока от европейски общини и големи компании, а силен акцент ще бъде поставен и върху предизвикателствата на новия програмен период 2014–2020 в рамките на оперативна програма “Региони в растеж”.

В дискусиите тази година ще се включат представители на Европейската инвестиционна банка (EIB), Министерството на регионалното развитие, Фонда за устойчиво градско развитие на София, Регионалния фонд за градско развитие и др.

City Talk е серия от дискусионни събития за устойчиво и модерно градско развитие, в които се представят успешен опит и решения за конкретни проблеми на градовете. Форумът се организира от Капитал и Siemens, в партньорство с Mtel и Регионалния фонд за градско развитие, и е открит за медии. Подробности можете да откриете на официалната страница на CityTalk.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *