400 000 винетки има в разпространителската мрежа в момента


Близо 400 000 винетни стикера от всички разновидности има в крайните дистрибуторски пунктове на разпространителя „Винетни стикери 12-17” (ВС 12-17) в началото на летния сезон. Подсигурени са достатъчно стикери за родните шофьори, на които предстоят пътувания и не са закупили досега стикери за своите леки автомобили, както и за преминаващите през страната туристи или връщащи се от пътуване в чужбина българи. За тях в над 3000 пункта са налични общо 177 000 стикера от предназначения за леки коли вид К3 в трите подвида – седмични, месечни и годишни.

„Отпечатани и заредени на склад за стартиралия вече активен сезон на пътуванията са достатъчни количества винетни стикери от всички разновидности за всички видове леки и тежкотоварни автомобили“, обяснява Кирил Димитров, управител на „ВС 12-17“. „Работим синхронизирано в цялата страна по утвърдилата се през последните няколко години схема, в която крайните пунктове заявяват нужния им брой винетки, а ние ги доставяме във възможно най-кратки срокове“, обяснява той.

В момента винетки могат да бъдат открити в над 3000 крайни разпространителски пункта в цялата страна. Стикерите са достъпни в клонове на Български пощи, в бензиностанциите на Лукойл, ОМV, Петрол, Еко България, Шел, Круиз, Ромпетрол, Нис Петрол. Винетки могат да се закупят и от някои търговски вериги, сред които са Пикадили, Офис 1 Суперстор, в клоновете на Изипей и Браво Инвестмънтс, M&BM Експрес и др.

От началото на дистрибуционния период за 2013 г. до 10 юни в крайните пунктове на „Винетни стикери 12-17” са продадени над 2.8 млн. винетки от всички разновидности. Запазват се нивата на търсене на винетни стикери при леките втомобили спрямо същия период на 2012 г. При тежкотоварните автомобили обаче има значителен ръст в продажбите на седмични и месечни стикери от видовете К1 и К2, заради намаляването на тяхната цена и повишаването на цената за дневните стикери от тази година.

За „Винетни стикери 12-17” (ВС 12-17):
„Винетни стикери 12-17” е основният дистрибутор на винетки на територията на Реублика България. Консорциумът бе избран през 2012 г. за изпълнител в конкурса на Агенция “Пътна инфраструктура” за разпространение на винетните стикери.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *