ДЗП Шоко милк е новият зимен активатор


След като стана една от напитките на лято 2012, ДЗП предизвиква почитателите с нов зимен вкус – ДЗП Choco Milk, разработен с двойна концепция – топло и студено. Мисията на ДЗП е да се забавляваме постоянно чрез новите онлайн и офлайн активности на марката в зимната кампания, както и да консумираме повече млечни продукти.

Талисмани на ДЗП остават тримата анимирани герои – прасето Гошо, порът Поресли и пандата Пандьо. Те вече се заканиха „да разтърсят зимата с шоко лавина“. ДЗП бандата активира зимата с тийзъра „То идва“ във фейсбук, както и с двата брандирани „То идва“-автомобила, чиято задача беше да събудят любопитството на хората. В продължение на две седмици феновете трябваше да отгатват какво ново се задава. Целта на кампанията „То идва“ беше насочена към разпознаване новия Choco Milk вкус на ДЗП. Тя продължи с инициативата “Hot vs. Cool”, където 25 “cool” и 25 “hot” банди получиха hot или cool парти сетове. Зимната лавина от Choco Milk продължава с DZP Choco Chance, където ДЗП ще даде на феновете си нестандартни идеи за подарък, като за най-упоритите има и специална награда “направи си сам” нестандартната ДЗП банда.

„Млякото е едновременно добра и вкусна храна. С ДЗП представихме линия млечни напитки, които съответстват на стила на живот на младите хора – динамика и забавление“, казва Илина Атанасова, бранд мениджър в Данон България. “С новия вкус – ДЗП Choco Milk, искаме да дадем свободата всеки сам да избере шоколадовия вкус в топъл или в студен вариант. В комуникацията на новия вкус ДЗП остава верен на нестандартния си хумор“, допълва тя.

ДЗП Choko Milk е комбинация от прясно мляко и шоколад – предпочитан вкус за зимните месеци. Продуктът се предлага в две тетра-опаковки – 330 мл и 1 литър, и може да се консумира топъл и студен. Преди няколко години именно Данон за пиене за пръв път у нас въведе тетра-опаковките в сегмента на кисело-млечните продукти за пиене.

„Данон за пиене“ се завърна на пазара в началото на лятото с обновена концепция, вкусове и ново име – ДЗП, което съчетава и основното послание на марката – “Да се забавляваме постоянно”. След завръщането на бранда ДЗП с новата концепция и име, той е допринесъл за затвърждаване лидерските позиции на Данон през 2012 година.