Форум ще дискутира ролята на държавата в изграждането на социално отговорна бизнес среда


Как държавата може да помогне на комапниите в изграждането на социално отговорна бизнес среда и има ли значение корпоративната отговорност за потребителите – това ще бъде основният фокус в конференцията “Бизнес с кауза”. Събитието ще събере на едно място представители на бизнеса, институции и неправителствени организации на 6 декември 2012 от 9.00 часа в хотел “Шератон”, София.

Целта на “Бизнес с кауза” е да подкрепи компаниите в опитите им за интегрирането на корпоративната отговорност в начина, по който правят бизнес, както и да се превърне във важна платформа за полезен и конструктивен диалог между правителството и бизнеса по отношение на ключови въпроси, свързани със социално-отговорните практики.

Акцент в първия панел е изграждането на институционална рамка за корпоративна отговорност и създаването на законова рамка и благоприятна среда за бизнеса. В рамките на втория дискусионен панел ще бъдат обсъдени и успешни практики в корпоративната отговорност и как може тя да помогне за растежа на бизнеса. Темата на третия панел е “Бизнесът в подкрепа на децата”.

В събитието ще вземат участие:

Бенгт Йохансон, посланик на Швеция в областта на корпоративната социална отговорност
Хеннинг Клостер – Йенсен, Министерство на външните работи на Норвегия
Ирде де Сварт, старши мениджър “Корпоративна социална отговорност”, CSR Netherlands
Ясен Гуев, директор “Корпоративна политика”, GLOBUL
Мартин Арвидсон, финансов директор, Volvo България
Светлин Наков, мениджър “Технологично обучение”, Телерик
Таня Радочай, представител на УНИЦЕФ за България

Организатори на събитието са “Капитал” и GLOBUL.