Предприемачеството, дигиталният маркетинг и дигиталните общности са фокус на технологичната конференция DigitalK


251606_115489511872291_102524799835429_153686_5213168_nВторото издание на конференцията DigitalK ще обхване трите най-бързо развиващи се тенденции, които ще движат света на бизнеса в следващите години, а може би и десетилетия – предприемачеството, дигиталния маркетинг и значението на дигиталните общности. На 1 октомври 2012, понеделник, от 9.00 ч., в Народния театър „Иван Вазов” дигиталният форум DigitalK ще събере над 700 участници от рекламни и маркетинг агенции, инвеститори, предприемачи и технологични компании и всички, желаещи да обменят опит и вдъхновения от живота на компаниите в дигиталния свят. 14 от най-големите световни имена в дигиталните технологии ще разказват за това как онлайн доверието може да доведе до реални печалби в бизнеса и какви са ползите от дигиталните технологии.

Едни от най-значимите лектори на DigitalK 2012 са бившият технологичен евангелист на Apple и професор по предприемачество в престижното бизнес училище INSEAD – Пол Кюин-Хайт, творческият и дигитален директор на рекламната агенция Saatchi & Saatchi Worldwide и президент на новосъздадения дигитален фестивал Mobile Lions – Том Еслингер, и директорът Дигитални стратегии в спортния гигант Puma – Джей Баснайт. В своята презентация Пол Кюин-Хайт ще разкрие какви качества са нужни, за да бъдеш добър предприемач. Темата на Еслингер е за връзките между брандовете и мобилните технологии, а Баснайт, който ръководи цялата дигитална маркетингова стратегия и бюджет на Puma за целия свят, ще разкаже как се управлява профил на компания с 8 милиона фенове.
Гостите на дигиталния форум на Капитал ще имат възможността да слушат и да се запознаят на живо и с имена от не по-малко влиятелни компании като Google, VISA, Nokia, Audi и др.

Дигиталните иновации могат да преоткриват цели пазари и индустрии, а дигиталните общности означават промяна на диалога на компанията с клиентите – тези теории ще бъдат доказани с примери за най-добрите начини за превръщането на доверието на клиентите в продажби.

Целта на конференцията DigitalK е на разбираем език и с конкретни примери да помогне на присъстващите да разберат значимостта на т.нар дигитален капитал, дигитални иновации и дигитални общности. Затова водещи инвеститори ще споделят опит в подпомагането на стартиращи компании и усилията на тези компании да променят цели индустрии. Ще бъде акцентирано и върху възможностите за финансиране на стартиращи български бизнес идеи.

DigitalK се организира от бизнес седмичника Капитал и има за цел да бъде платформа за споделяне на знания и опит от дигиталната сфера, която променя бизнеса и света, в който живеем. Партньор на конференцията тази година е Европейският инвестиционен фонд. Събитието ще се проведе с подкрепата на Мобилтел и Nokia.

Повече информация за събитието и условията за участие можете да намерите наhttps://digitalk.capital.bg/.