Министър Делян Добрев открива конференция “Ден на българската енергетика”


Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще открие конференцията “Ден на българската енергетика” под надслова “Прозрачна енергетика за устойчива икономика”, която ще се проведе за трета поредна година. Форумът ще се състои на 5 юни 2012 г. от 10.00 ч. в хотел “Шератон”, София. Организатор е Институтът за енергиен мениджмънт, под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Партньори на събитието са Националният комитет на България в Световния енергиен съвет и вестник Капитал.
Конференцията ще събере на едно място над 200 участници, сред които представители на бизнеса, инвеститори, представители на МИЕТ, Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК). Сред панелистите ще бъдат и посланикът на Кралство Дания в България Н. Пр. Кoре Янсон, регионалният мениджър на Световния енергиен съвет за Европа и Централна Азия Слав Славов и Марина Стефанова, изпълнителен директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Първият дискусионен панел е с тема Енергийна политика и индустрията, а вторият – “До Белене и назад”. В него ще бъдат представени тезите на победителите в конкурса за студентско есе на Института за енергиен мениджмънт (ЕМИ). Акценти в програмата ще бъдат новата схема за търговия с емисии, която влиза в сила от 2013 г., балканските мрежови проекти с европейско значение. Участниците ще се опитат да дадат предложения за това как пазарът за търговия на едро да стане по-прозрачен и как финансовата тежест от подкрепата за ВЕИ да бъде разпределена по-справедливо.

Тук можете да откриете програмата на събитието:
https://www.economedia.bg/eventinfo.php?guid=1818593&page=program