Kaliakria Cup 2012 завърши с отложена гонка и много емоции


179228-10150861424292199-431477731-n_600_3415Лидерите в четирите класа след първите два дни спечелиха титлите на Kaliakria Cup 2012. Липсата на достатъчно силен вятър накара главния съдия Тодор Иванов да отмени старта в третия ден на регатата, но емоциите продължиха и на брега.

Въпреки че предвидената за третия ден къса гонка тип “банан” не бе проведена, интрига имаше до последния момент в клас IRC 1–Racers. Срещу лидера след вчерашния ден Petra бе подаден протестен сигнал за по-високо вдигнат грот от описаното в IRC сертификата. След замерването обаче се оказа, че отклонението е в рамките на допустимото, и Никола Дуков и неговият екипаж се поздравиха с победата.

Освен Petra, която спечели при IRC 1, купи за първо място в отделните класове на награждаването получиха Феникс (IRC 2 – Cruisers), Меч (Conrad 25R Peterson) и Windwalker (свободен клас Rally). Победителите от класовете получиха и специални 3-литрови магнум бутилки от серията Next Twenty Years от Домейн Бойар.
За всички призьори бяха предвидени и старинни фотографии на знакови места в Балчик. Награди за достойно представяне получи и единственият изцяло женски екипаж в Kaliakria Cup 2012 – този на Лодката на Домейн Бойар Lady Kaliakria, в чиито екипаж беше звездата на световния сноуборд Александра Жекова.

Kaliakria Cup 2012 се организира от морски клуб “Балчик” и ваканционен комплекс Kaliakria Resort. Регатата носи името на комплекса, една от най-хитовите дестинации по Северното Черноморие. Kaliakria Cup 2012 се провежда с партньорството на Домейн Бойар.

Крайно класиране на Kaliakria Cup 2012:

Клас IRC 1 – Racers
1. Petra (шкипер: Никола Дуков) – 4.5 т.
2. Xtrema (Пламен Георгиев) – 7 т.
3. Venid Yacht (Георги Михов) – 14.5 т.

Клас IRC 2 – Cruisers
1. Феникс (шкипер: Валентин Николов) – 6.5 т.
2. Luna (Юрий Ковбасюк, Украйна) – 7 т.
3. De Maria (Христо Досев) – 8.5 т.

Клас Conrad 25R Peterson
1. Меч (шкипер: Боян Костов) – 3.5 т.
2. Albireo (Венцислав Мазаров) – 7 т.
3. Алгол (Александър Милев) – 10.5 т.

Клас Rally (свободен)
1. Windwalker (шкипер: Мирослав Станев) – 3.5 т.
2. Imagine (Величко Динчев) – 7 т.
3. Сириус (Андрей Стафунски) – 10.5 т.

За организаторите:

Морски клуб “Балчик” е клуб с дългогодишни традиции в морските спортове и динамична история. Страстта към морето, спорта и истинските изживявания възраждат традицията на клуба през 2007, след като е разформирован през 90-те години.

Ваканционният комплекс Kaliakria Resort, се намира на 8 км северно от Балчик и е проектиран от известния испански архитект Густаво Клостер, известен с луксозните си проекти за вили в Коста дел Сол. В рамките на комплекса се намира най-изисканият гурме ресторант на Северното Черноморие “El Balcon del Mundo”.

 

„Домейн Бойар Интернешънъл” вече 20 години е водещ производител и износител на български вина по света. Компанията е иноватор в маркетирането на български вина и продава успешно продукцията си на международните пазари в Европа, Азия, САЩ и Канада. Поддържането на постоянно качество и въвеждане на съвременни технологии и иновации са ключовите фактори за нейния успех.

От началото на годината досега вината на “Домейн Бойар” са спечелили близо 30 медала от най-престижните български и международни винени конкурси.