Вече има изявени фаворити след първия ден на Kaliakria Cup 2012


С благосклонно за ветроходците следобедно време приключи първият състезателен ден от Kaliakria Cup 2012. Петото издание на черноморската регата стартира с две интересни гонки на късо разстояние в акваторията на Балчишкия залив, а утре състезанието продължава с дълъг морски рейс.

Във всички състезателни класове вече има изявени водачи, като засега интригата е най-голяма с в клас IRC 1 Racers. Трима от лидерите в четирите класа спечелиха по две гонки днес: „Меч“ води при Conrad25R Peterson, „Феникс“ при клас IRC 2 – Cruisers, а Windwalker е начело в свободния клас Rally. Най-интересно обаче е при лодките IRC 1 Racers, където Petra успя да изпревари във втората гонка досегашния лидер Xtrema.

Kaliakria Cup 2012 се организира от морски клуб “Балчик” и ваканционен комплекс Kaliakria Resort. Регатата носи името на комплекса, една от най-хитовите дестинации по Северното Черноморие. Kaliakria Cup 2012 се провежда с партньорството на Домейн Бойар.

За организаторите:

Морски клуб “Балчик” е клуб с дългогодишни традиции в морските спортове и динамична история. Страстта към морето, спорта и истинските изживявания възраждат традицията на клуба през 2007, след като е разформирован през 90-те години.

Ваканционният комплекс Kaliakria Resort, се намира на 8 км северно от Балчик и е проектиран от известния испански архитект Густаво Клостер, известен с луксозните си проекти за вили в Коста дел Сол. В рамките на комплекса се намира най-изисканият гурме ресторант на Северното Черноморие “El Balcon del Mundo”.

За Домейн Бойар:

„Домейн Бойар Интернешънъл” вече 20 години е водещ производител и износител на български вина по света. Компанията е иноватор в маркетирането на български вина и продава успешно продукцията си на международните пазари в Европа, Азия, САЩ и Канада. Поддържането на постоянно качество и въвеждане на съвременни технологии и иновации са ключовите фактори за нейния успех.
От началото на годината досега вината на “Домейн Бойар” са спечелили близо 30 медала от най-престижните български и международни винени конкурси.