Изложба на ексцентричния Димитър Рашков дава началото на проекта Capital City Art


Културният проект на най-новия мултифункционален бизнескомплекс в Пловдив Capital City Center стартира на 28 май

С изложба на скулптора Димитър Рашков, ще бъде дадено начало на нова културна инициатива на пловдивския Capital City Center на 28 май. Capital City Art ще предоставя свободни пространства от сградата за творбите на автори в областта на изобразителното изкуство, скулптурата и графиката. Артпроектът е част от стратегията за развитие на мултифункционалния бизнес център, който отвори врати наскоро.

Проектът Capital City Art ще стартира на 28 май с експозиция на един от най-успешните и ексцентрични скулптори у нас – Димитър Рашков. Изложбата ще включва 30 скулптури, 18 платна живопис и 15 рисунки в характерния за него хумористичен стил, преплитащ се със сложни чувствени послания. Рашков има над 50 самостоятелни изложби в България и в чужбина и е носител на 9 награди и отличия, сред които призът “Сребърно възраждане”. Изложбата ще е постоянна, като произведенията в нея ще бъдат обновявани периодично.

“Ние вярваме, че бизнесът и изкуството могат да съжителстват по един вълнуващ и вдъхновяващ за двете страни начин. Особено за жителите на Пловдив, за които изкуството и културата са фундаментална черта в облика на града.”, каза Стефан Папалезов, собственик и управител на Black See Investment, инвеститор в Capital City Center. “С проекта Capital City Аrt ние даваме началото на собствена традиция, която ще се превърне в отличителна черта на сградата и ще допълва атмосферата на град с вековни традиции, какъвто е Пловдив”, допълни той.

В основата на концепцията на ССА са вдъхновението и уютът – както за жителите и бизнеса в ССС, така и за неговите посетители. За това допринасят и архитектурният и интериорен дизайн на сградата, съчетание между класически и модерен стил. И това не е случайно, защото архитектурният проект е дело на арх. Стефан Добрев, носител на наградата “Сграда на годината”.

Сградата на Capital City Center се намира на бул. Христо Ботев и ул. Екзарх Йосиф е един от най-амбициозните и мащабни строителни проекти под тепетата в последните години. Наличието на едно място на офис площи, магазини на централни пътни артерии и жилищни апартаменти превръщат Capital City Center в уникален мултифункционален комплекс с редица стратегически предимства. Това вече привлече някои от най-големите български компании в сферата на телекомуникациите, медиите и услугите у нас и те наеха свои офиси в Capital City Center месеци преди официалното завършване на сградата. Стартът на проекта е даден през 2006 година и протича в два етапа. Вече е завършен първият етап – офисна и магазинна част, а през есента се очаква да бъде готова за отдаване под наем и продажба и жилищната апартаментна част на комплекса.